Het zwarte konijn

Philippa Leathers

ISBN: 9789047706014 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 12,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Zwart konijn is bang, maar waarvoor eigenlijk?

Op een ochtend werd Konijn wakker. Hij stapte uit zijn hol het stralende zonlicht in. Het was een prachtige dag. Maar er was iets mis… Hij was niet alleen.


Konijn wordt achtervolgd door een groot Zwart Konijn. Hoe hij ook rent, wat hij ook doet, het  Zwarte Konijn blijft hem najagen. Uit pure wanhoop vlucht Konijn het diepe, donkere bos in.


Daar is hij eindelijk alleen… tot de vreselijke Wolf hem vindt. Opnieuw slaat Konijn op de vlucht, maar hij is niet snel genoeg. Zijn redding komt uit onverwachte hoek!


De hartveroverende, knuffelachtige Konijn zal rechtstreeks het leven van de lezertjes binnenhuppen. En hun plezier wordt alleen maar vergroot als zij, vóór Konijn, ontdekken waar hij eigenlijk bang voor is.

Het zwarte konijn

Prentenboeken

Recensies

‘De plot van Het Zwarte Konijn mag dan eerder eenvoudig zijn – een konijn is bang van z’n eigen schaduw, die echter z’n leven redt – het verhaal wordt met voldoende diepgang en afwisseling verteld. De korte zinnetjes garanderen een aangenaam vertelritme en laten ruimte voor eigen interpretatie. …Via een uitgekiende compositie, compleet met Konijns vluchtroute, blijven de prenten overzichtelijk.’
Cutting Edge‘Een humoristisch en spannend prentenboek met prachtige paginagrote kleurenillustraties … een knap debuut over bang zijn, met een prachtige ontknoping.’ – Leesplein


‘Een prachtig prentenboek dat best heel spannend is voor de kleinsten, maar met een prachtige ontknoping.’ – Trotsemoeders.nl

Inkijkfragment

Over de auteur

Philippa Leathers werkt freelance als animator en illustrator. Het Zwarte Konijn is haar eerste prentenboek. Ze woont in Kent met haar man en twee dochters, een grijze poes die Emmi heet, en twee konijnen: Benji en Kiki.