Hoe ouder hoe gekker

Carl Honoré

ISBN: 9789047711070 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 22,50
Vertaler(s): Ans van Kersbergen

Hoe oud je ook bent, het is nooit te laat voor een rijk en avontuurlijk leven!

Toen Carl Honoré vijftig werd, overviel hem het gevoel dat zijn beste jaren nu echt achter hem lagen. Velen zijn immers niet voor niets op zoek naar de eeuwige jeugd. Maar is ouder worden wel zo erg als het lijkt? Honoré besloot zijn vooroordelen over ouder worden van tafel te vegen en op zoek te gaan naar mensen die hun ouderdom omarmen.
In gesprek met ouderen over de hele wereld leert hij dat ouder worden de normaalste zaak van de wereld is: iedereen heeft ermee te maken, en dat zal nooit veranderen. Wat wel kan veranderen, is hoe we ouder worden en hoe we daar tegenaan kijken. Onze levensverwachting wordt steeds hoger, en dat is eerder een zegen dan een last: we worden creatiever, gelukkiger en altruïstischer naarmate we ouder worden.

Hoe ouder hoe gekker

Mens en maatschappij

Recensies

‘Een oproep aan de samenleving om minder leeftijdsdiscriminerend te worden en een oproep aan ieder individu om niet langer bang te zijn voor het verouderingsproces.’ – The Guardian

‘Een vreugdevol levensverbeterend boek, dat de mythes over ouder worden ontkracht.’ – Daily Mail

Inkijkfragment

Over de auteur

Carl Honoré (1967) is schrijver, radio- en televisiepresentator en veelgevraagd spreker bij bedrijven en congressen. Als goeroe voor de ‘Slow Beweging’ reist hij de wereld rond om zijn filosofie uit te dragen. Zijn boeken over het slow-concept zijn vertaald in meer dan dertig talen en sierden talloze bestsellerlijsten.