Honden doen niet aan ballet

Anna Kemp & Sara Ogilvie

ISBN: 9789047702733 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): L.M. Niskos

Een feest voor oog en oor!

Roef is een hond. Maar hij geeft niets om hondendingen. Liever droomt hij weg bij muziek, maanlicht en spitzen op televisie. In zijn hart is hij namelijk een ballerina. Maar wat moet je, als iedereen zegt: ‘Honden doen niet aan ballet’? Dan doe je het stiekem! Roef sluipt mee als zijn meisjesbaasje naar balletles gaat én sneakt naar binnen bij een echte balletvoorstelling. Als daar de prima ballerina een lelijke smak maakt, ziet hij zijn kans schoon…

Honden doen niet aan ballet is een prentenboek om keer op keer tevoorschijn te halen. Een boek waar jong en oud steeds weer hardop bij zullen lachen. Zouden we niet allemaal een beetje Roef willen zijn: het hondje dat zijn dromen waarmaakt, ook al zegt iedereen dat het onzin is?

Honden doen niet aan ballet

Prentenboeken

Inkijkfragment

Prijzen

De 2e prijs voor groep 1 van de Vlaamse Kinder- en Jeugdjury gaat naar Honden doen niet aan ballet!


Honden doen niet aan ballet verdient de Leespluim December 2010!


De jury over dit boek: ‘Een kostelijk verhaal en wat heerlijk dat in een boek het onmogelijke mogelijk wordt. De illustraties dragen daar in niet geringe mate aan bij. Het aandoenlijke figuurtje van de hond Roef neemt de lezer voor zich in.’

Over de auteur

Anna Kemp is afgestudeerd in de Franse literatuur. Honden doen niet aan ballet is haar debuut als prentenboekenschrijfster. Ze is van plan om de komende jaren haar onderzoek op het gebied van de Franse literatuur te combineren met het schrijven van kinderboeken.

Over de illustrator

Sara Ogilvie studeerde in Schotland af aan de kunstacademie. Vanaf het begin van haar carrière ontving ze belangrijke prijzen, en ze kreeg zelfs de opdracht om een kunstwerk te maken voor Nelson Mandela en de Engelse koningin. Bij Lemniscaat verschenen van haar tekenpen onder meer Neushoorns eten geen pannenkoeken, Verboden toegang, monstertuin en Zo zijn ouders.


www.saraogilvie.com