Ik ben de baas!

Jarvis

ISBN: 9789047709688 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Hoe een kleine neushoorn zich groot voelt… en op zijn plaats wordt gezet

Er was eens een Kleine Neushoorn die vanaf het moment dat hij werd geboren riep: ‘Luister goed. Ik ben de baas! Knoop dat in jullie oren!’ Hoewel je Kleine Neushoorn vanaf het eerste moment dat je hem ziet in je hart sluit – laat dat maar aan Jarvis over – is hij niet de aardigste. Hij doet alleen maar wat hij zelf wil en ook als de mangoboom vol hangt met fruit, jaagt hij iedereen weg die in de buurt wil komen. Hij keek gevaarlijk om zich heen en riep tegen wie aan kwam lopen: ‘Jullie krijgen geen fruit, vergeet het maar. Ik ben de baas! Gesnopen?!’ Dwergmuis probeert hem om te praten – zonder succes. Kleine Neushoorn negeert hem. Maar hij is zo vol van zichzelf dat hij ook niet luistert als Dwergmuis hem waarschuwt dat hij beter kan maken dat hij wegkomt… en dan merkt hij dat je maar beter vrienden kunt hebben dan de baas kunt spelen. Een grappig prentenboek met een moraal, van de schrijfster van ‘Mol en de zonsopgang’ en de illustrator van ‘Marcs Grote Gevaarlijke Tanden’ en ‘Wat ging ik ook alweer doen?’.

Ik ben de baas!

Prentenboeken

Recensies

‘Prachtige aquarellen waarop verschillende dieren te zien zijn. De gezichtsuitdrukking van Kleine Neushoorn spreekt boekdelen.’ – tijdschrift Kinderopvang

Ik ben de baas! is een heel kleurrijk geïllustreerd, grappig verhaal, heel aansprekend.’ – Biebmiepje

‘Al Jarvis illustraties zouden ingelijst niet misstaan in een kinderkamer’ – indeboekenkast.nl

Een mooi verhaal voor kinderen die denken dat alles om hen draait.’ – Juf Anke 


Inkijkfragment

Over de auteur

Jarvis ontwierp platenhoezen, beschilderde kastelen, was de jongen die de cijfertjes van de bingo afriep en werkte als animatieregisseur voordat hij zich stortte op het maken van prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen eerder onder meer Sardes-Leespluimwinnaar Tropische Jopie, Wat ging ik ook alweer doen? en Marcs grote gevaarlijke tanden.

ontwierp platenhoezen, beschilderde kastelen, was de jongen die de cijfertjes van de bingo afriep en werkte als animatieregisseur voordat hij zich stortte op het maken van prentenboeken. Bij Lemniscaat verschenen eerder onder meer Sardes-Leespluimwinnaar Tropische Jopie, Wat ging ik ook alweer doen? en Marcs grote gevaarlijke tanden.