Ik ben Harry Vink

Alexis Deacon & Viviane Schwarz

ISBN: 9789047700647 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Grappig én filosofisch – een prentenboek waar jong en oud vrolijk van wordt

De vinken woonden met z’n heleboelen bij elkaar. Ze maakten voortdurend zo’n vinkenherrie, dat je jezelf niet eens kon horen denken.

Het leven gaat zijn gangetje, en af en toe komt het Beest en vreet een vink op. Op een nacht wordt Harry Vink wakker in volstrekte stilte. Dan gebeurt er iets opmerkelijks: hij heeft een gedachte. En hij hoort hem! IK BEN GEWELDIG, dacht Harry.Als de volgende dag het Beest komt, besluit Harry actie te ondernemen. Je bent immers geweldig of je bent het niet. Maar zijn actie pakt anders uit dan hij gehoopt had…

Ik ben Harry Vink is een boek voor iedereen: voor filosofen en voor dromers, voor mensen die van mooie boeken houden, van grappige boeken houden en van denken houden, voor vogelliefhebbers én voor vegetariërs. Kijk zelf maar. Wedden dat ook jij met een glimlach op je gezicht het boek dichtslaat?

Geïllustreerd door Viviane Schwarz

Ik ben Harry Vink

Prentenboeken

‘Een heel geslaagd prentenboek, zowel in tekst als beeld, dat over denken gaat en tot denken aanleiding geeft.’
Friesch Dagblad

‘een ontdekkingstocht naar identiteit’
jaapleest.nl

‘een originele aanzet tot gesprek’
Reformatorisch Dagblad

‘Alexis Deacon en Schwarz maken er een vrolijk feestje van. Harry ziet er zo knullig uit dat zijn diepgaande gedachten vanzelf grappig worden. …een ode aan gedachten’
Dagblad van het Noorden

‘Een zeer geestig en filosofisch prentenboek voor jong en oud’
J/M voor ouders

‘Vrolijk filosofisch verhaal’
NRC Handelsblad

Over de auteur

Alexis Deacon (1978) studeerde illustratie aan de Universiteit van Brighton. Na het verschijnen van zijn eerste boek werd hij door Booktrust al uitgeroepen tot Best New Illustrator. Ook zijn teksten werden van meet af aan geroemd om hun scherpte en droge humor. Hij woont in Londen. Ik ben Harry Vink is zijn eerste boek bij Lemniscaat.

Over de illustrator

Viviane Schwarz werd in Duitsland geboren. Na een studie Amerikaanse taal en literatuur verhuisde ze naar Engeland om in Cornwall verhalende illustratie te gaan studeren. Net als Alexis Deacon – een goede vriend van haar – ontving ze de Booktrust Best New Illustrator Award in het jaar dat haar eerste boek uitkwam. Viviane gebruikt graag technieken die de kijkers van haar werk het gevoel geven: dat wil ik ook proberen. Ze is altijd op zoek naar nieuwe stijlen – ook in haar prentenboeken.