Ik voel een voet!

Maranke Rinck & Martijn van der Linden

ISBN: 9789047700265 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een schitterend sprookjesachtig boek

Vijf dieren slapen ‘s nachts in een hangmat. Het is pikdonker. Plotseling hoort de schildpad iets. Wat zou dat zijn? Van schrik vallen ze uit de hangmat. Eén voor één gaan ze op onderzoek uit.

In originele en pakkende dialogen vertelt Maranke Rinck deze klassieke legende. In een andere stijl, maar zeker zo sprankelend en bijzonder als in Het prinsenkind en Meisjes om te zoenen, wekt Martijn van der Linden ook in dit boek de dieren tot leven en geeft ze een totaal eigen karakter. De heldere kleuren steken prachtig af tegen het zwart van de nacht. Het schild van de schildpad, de veren van de vogel, de sik van het bokje: ze zijn zo fantasierijk en gedetailleerd geschilderd dat je de dieren zou willen aanraken om de textuur te voelen.

Ik voel een voet!

Prentenboeken

Inkijkfragment

Prijzen

Leespluim van de maand augustus 2008


Het oordeel van de jury: ‘Het verhaal dat op een eeuwenoude afkomst kan bogen heeft in dit prentenboek een eigentijdse vorm gevonden. Het klinkt wat tegenstrijdig om een boek waarin het zwart zo dominant is als een feest van veelkleurigheid te bestempelen. Je hoeft maar een willekeurige bladzijde op te slaan om daarvan onmiddellijk overtuigd te zijn.’

Over de auteur

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) volgde de havo voor Muziek en Dans. Ze is fulltime schrijfster, zowel van verhalen voor kinderen als van teksten voor bedrijven. Ze vormt met haar echtgenoot Martijn van der Linden een geweldig kunstenaarskoppel.

Maranke is geadopteerd door Het Paard van Troje in Goes en door Kinderboekwinkel De boekenwurm in Maastricht. In deze winkels kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de illustrator

Martijn van der Linden (Oostburg, 1979) studeerde van 1997 tot 2001 illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In het derde jaar kreeg hij zijn eerste opdracht van uitgeverij Lemniscaat: Het prinsenkind. Tegenwoordig werkt hij voor verschillende uitgeverijen als illustrator. Hij maakt omslagen, binnenwerk en prentenboeken.