Ik voel een voet!

Maranke Rinck & Martijn van der Linden

ISBN: 9789047701187 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 39,95

Tactiele editie met braille

In samenspraak met blinde kinderen en hun onderwijzers in India en Nederland kwam deze bijzondere editie van Ik voel een voet! tot stand.

Het verhaal sluit precies aan bij de ervaringswereld van een blind kind, dat, net als de dieren in het boek, voelend en luisterend de wereld ontdekt. Deze uitgave is niet alleen voorzien van braille, ook de illustraties zijn omgezet in een tactiele ervaring. Daarbij is gebruikgemaakt van materialen die zoveel mogelijk aansluiten bij dat wat een blind kind ervaart. Zo zijn tekst én prenten voelend te ervaren.

Ook voor slechtziende en ziende kinderen is dit boek bijzonder: de gebruikte materialen zijn mooi en fel gekleurd. Van dit boek kunnen ziende en blinde kinderen samen genieten, en daaraan blijkt in de praktijk grote behoefte te zijn.Bij de publicatie van de tactiele editie van Rupsje Nooitgenoeg is bovendien gebleken dat dit boek veel gebruikt wordt in het onderwijs aan autistische kinderen.

De bijzondere editie van Rupsje Nooitgenoeg voor blinde kinderen was de opmaat voor een serie handgemaakte prentenboeken die de wereld van het prentenboek toegankelijk wil maken voor blinde kinderen. Ik voel een voet! is het tweede boek daarin.

Ook in dit geval gaat weer 5 euro van de opbrengst van ieder boek verdubbeld door een  verdubbelingsfonds, terug naar India. Zo kan er ook een exemplaar van de tactiele versie van Ik voel een voet! gemaakt worden voor een blind kind aldaar, dat zich een dergelijk boek niet kan veroorloven.

Ik voel een voet!

Prentenboeken

Inkijkfragment

Over de auteur

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) volgde de havo voor Muziek en Dans. Ze is fulltime schrijfster, zowel van verhalen voor kinderen als van teksten voor bedrijven. Ze vormt met haar echtgenoot Martijn van der Linden een geweldig kunstenaarskoppel.

Maranke is geadopteerd door Het Paard van Troje in Goes en door Kinderboekwinkel De boekenwurm in Maastricht. In deze winkels kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de illustrator

Martijn van der Linden (Oostburg, 1979) studeerde van 1997 tot 2001 illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In het derde jaar kreeg hij zijn eerste opdracht van uitgeverij Lemniscaat: Het prinsenkind. Tegenwoordig werkt hij voor verschillende uitgeverijen als illustrator. Hij maakt omslagen, binnenwerk en prentenboeken.