ISBN: 9789047700227 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 16,95

Vijf waanzinnige weken in Amerika

Wat een waardeloze vakantie! Niet met haar vrienden naar Salou, maar in haar eentje naar een oom in een klein plaatsje in Amerika. Muffindale. Een gat met twee straten, een kerk, een ‘diner’, twee begrafenisondernemers en een stoomtrein die iedere dag een lading toeristen aflevert. Anna baalt ervan.


Hoe kon zij op dat moment vermoeden dat juist zij, het buitenbeentje van de klas, zich hier thuis zou gaan voelen? Dat zij hier de meest uiteenlopende mensen zou ontmoeten, het dak van het gemeenschapshuis zou helpen repareren, zou horen over Ierse begrafenisrituelen. Dat zij, gehuld in de meest excentrieke jurken, mensen antiek zou verkopen. Hoe kon zij weten dat zij in Muffindale bevriend zou raken met de bakker, de dominee, de serveerster, een Italiaanse kok en een oud joods echtpaar, terwijl zij in Nederland niet eens de naam kende van de baas van de kroeg om de hoek waar ze vaak kwam.


Hoe kon zij weten dat zij in dit gat het leven zou leren kennen… en ook een beetje zichzelf.

Jeugd

Tip voor de Gouden Lijst

It’s a Wonderful Life werd door Hans Hagen en Ted van Lieshout op hun ‘Tiplijst’ gezet – met zeven andere titels – voor de door hen ingestelde prijs voor het beste jeugdboek, de Gouden Lijst.

Een hele eer

It’s a Wonderful Life kreeg een eervolle vermelding in de lijst ‘Beste boeken van het begin van deze eeuw’ in de categorie Bovenbouw middelbare school.


Volkskrant-recensent Pjotr van Lenteren zette de boeken op een rijtje ‘die het eerste decennium van deze eeuw de moeite waard maakten. En die een langer leven verdienen.’

Over de auteur

Jesse Goossens (Hilversum, 1969) woont en werkt in Rotterdam. Ze is redacteur, vertaler en auteur. Van haar hand verschenen inmiddels vijftien boeken, waaronder de bij Lemniscaat verschenen jeugdroman It’s a Wonderful Life, de theatergeschiedenis Dit is theater  en het merkwaardige dierenfeitjes boek Springende pinguìns en lachende hyena´s dat Marije Tolman. Met Linde Faas maakte ze het experimentenboek Colafonteinen en spetterende verfbommen. Daarnaast vertaalde ze voor Lemniscaat al meer dan veertig titels, van prentenboeken tot young adult en non-fictie.