Je bent maar twee keer jong!

Quentin Blake

ISBN: 9789047701149 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 13,95

Als je dit prentenboek bekijkt, krijg je gewoon zin om oud te worden

Nadat Quentin Blake in opdracht wandschilderingen maakte voor een ´oudemensenvleugel’ van een ziekenhuis, kwam hij op het idee voor dit prentenboek speciaal voor ouderen.


In Je bent maar twee keer jong laat hij bejaarden in bomen van tak tot tak slingeren en vrolijk de dag doorbrengen. Met een glaasje wijn in de hand, genietend van het leven. Oud zijn is tenslotte veel leuker dan jong zijn!

Je bent maar twee keer jong!

Prentenboeken

Over de auteur

Quentin Blake (Groot-Brittannië, 1932) studeerde Engelse taal- en letterkunde in Cambridge en volgde later in Londen een opleiding illustreren.Eind jaren veertig begon hij cartoons te maken voor verschillende tijdschriften. Sinds 1960 illustreert hij kinderboeken en maakt hij tekeningen voor de Britse televisie. Het bekendst werd Blake met zijn – vaak humoristische – illustraties voor de boeken van Roald Dahl. Daarnaast maakte hij een aantal prentenboeken, waarvoor hij ook zelf de tekst schreef.Blake viel met zijn illustraties in Engeland herhaaldelijk in de prijzen. In Nederland werd zijn werk bekroond met een Zilveren Penseel en een Vlag en Wimpel.