Jeremy Fink en de sleutel tot het bestaan

Wendy Mass

ISBN: 9789047702252 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 16,95

Over vriendschap, ontluikende verliefdheid en de grotere vragen van het leven.

‘Voor Jeremy Finks dertiende verjaardag. De sleutel tot het bestaan.’


Als Jeremy Fink een paar maanden voor zijn dertiende verjaardag een bijzonder houten kistje met deze inscriptie in de post vindt, is hij verbijsterd: de bijgaande brief meldt dat het van zijn overleden vader komt. De sleutels voor de vier sloten blijken zoek te zijn.


Geïntrigeerd door het opschrift en vanuit een groot verlangen naar zijn vader, verlegt huismus Jeremy Fink zijn grenzen. Vóór zijn verjaardag moet hij de sleutels vinden! Samen met zijn dappere buurmeisje en beste vriendin Lizzie reist hij met de metro en de bus door New York.


Ze struinen de rommelmarkt af, bezoeken een waarzegster en breken zelfs in bij het verlaten advocatenbureau waar de doos lange tijd bewaard is geweest. Daar komt voorlopig een einde aan de zoektocht: ze worden opgepakt. Maar als ze bij wijze van taakstraf voor een rijke oude lommerdhouder spullen naar de oorspronkelijke eigenaars moeten retourneren, komen ze in sneltreinvaart meer te weten over de zin van het leven.


Als op Jeremy’s verjaardag blijkt dat het cadeau voor een minstens zo groot deel van zijn moeder afkomstig is, blijf je als lezer overdonderd achter en sla je het boek met een grote glimlach dicht.

Jeremy Fink en de sleutel tot het bestaan

Jeugd

Over de auteur

Wendy Mass schreef tot nu toe acht kinderboeken. Ze woont met haar familie in New Jersey.