Joe en ik

Mireille Geus

ISBN: 9789047706267 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 17,95

De laatste reis van vader en zoon

Het is de laatste magistrale zet van Joe, als hij weet dat hij niet lang meer te leven heeft: met zijn zoon Woelie op reis gaan. Om elkaar te leren kennen. Om Woelie op eigen benen te zetten. Om afscheid te nemen.


Tijdens een laatste Rail Away-tour door Europa wordt de verbondenheid van Woelie en Joe steeds groter. En terwijl ook het afscheid dichterbij komt, leren ze zichzelf, elkaar en de wereld kennen.


Maanden later beschrijft Woelie hun reis. Zoekend naar het juiste begin zuigt hij de lezer zijn onvergetelijke verhaal in.

Joe en ik

Young Adult

‘Joe & ik heeft alles in zich om een nieuwe klassieker te worden.’
– Marjon Kok in de uitgaven van Wegener Media


‘Een apart en mooi verhaal waarbij je veel sympathie krijgt voor het hoofdpersonage waardoor hij bijna tastbaar wordt. Hopelijk zullen er na dit mooie YA debuut meerdere romans volgen.’
– Conny Schelvis op Boekenbijlage.nl


‘Het boek heeft mij ontroerd, de pakkende schrijfwijze van Mireille vond ik prettig om te lezen, echt goed boek voor Young Adult en meer.’
– Claar van Lieshout, Bruna Horst


‘Een prachtige ontwikkelingsroman over authentieke, levendige, fascinerende personages die je niet snel vergeet.’
J/M Vakblad voor ouders

Over de auteur

Mireille Geus (Amsterdam, 1964) studeerde Nederlands aan de lerarenopleiding. Ze schreef een tiental toneelstukken voor jeugd en maakte teksten voor Sesamstraat en Kindernet.
Ze is voormalig docent en decaan op de Schrijversvakschool Amsterdam en heeft inmiddels een praktijk als individuele schrijfcoach. Ze schrijft boeken voor uitgeverij Zwijsen, Maretak, Jongbloed, Gottmer en Lemniscaat.
Haar eerste boek dat bij Lemniscaat verscheen was Virenzo en ik, gebaseerd op een verhaal dat haar zoon haar eens vertelde. Het werd bekroond met Vlag & Wimpel. Big, haar tweede boek bij Lemniscaat, sleepte de Gouden Griffel 2006 in de wacht en het was genomineerd voor de Deutsche Jugend Buchpreis 2008. Haar boek Naar wolf kreeg een Vlag en Wimpel van de griffeljury.Mireille is geadopteerd door Kinderboekwinkel Kiekeboek in Haarlem en door Boekhandel Stevens in Hoofddorp: daar kunnen ze je alles over haar vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!