Jonge vlieger

Ellen van Velzen

ISBN: 9789047703983 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95

Een betoverend debuut in de traditie van de grote vertellers

Zolang de inwoners zich kunnen herinneren, is het dorp waar Jani woont omringd door honderden vliegers, die dag en nacht in de lucht worden gehouden door twee mysterieuze vliegeraars: Oude Vlieger en Nieuwe Vlieger. Zij beschermen het dorp van oudsher tegen duistere krachten uit het woud, maar in het dorp worden ze niet meer helemaal serieus genomen. Want wie gelooft nou nog echt in het grote kwaad dat het dorp bedreigt?

Als Jani wordt verkozen tot Jonge Vlieger, en door de twee vliegeraars wordt ingewijd in de geheimen van de vliegers, begrijpen zijn leeftijdsgenoten nog maar weinig van hem. Hij wordt het mikpunt van spot, tot de dreiging uit het woud opdoemt…

Jonge vlieger

Jeugd

‘Nederland heeft er een talentvolle verhalenverteller bij, die er met haar boek blijk van heeft gegeven in staat te zijn spanning, mythologie, religie, natuurbeschrijving en psychologisch inzicht te kunnen combineren tot een samenhangend, aangrijpend leesavontuur.’ – Griffeljury (winnaar Vlag & Wimpel)

Vlag en Wimpel 2014

Jonge Vlieger is bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. De jury over Ellen van Velzen: ‘Nederland heeft er een talentvolle verhalenverteller bij, die er met haar boek blijk van heeft gegeven in staat te zijn spanning, mythologie, religie natuurbeschrijving en psychologisch inzicht te kunnen combineren tot een samenhangend, aangrijpend leesavontuur.’

Over de auteur

Ellen van Velzen (1983) promoveerde aan de Universiteit van Groningen op een onderzoek in de evolutionaire biologie.Nu werkt ze aan de Universiteit van Potsdam (Duitsland), waar ze aan wiskundige modellen van plankton dynamica. Ze combineert een wiskundige aanleg met een grote liefde voor verhalen. Jonge Vlieger is haar debuut bij Lemniscaat.