Juniper

Monica Furlong

ISBN: 9789060698228 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95
Vertaler(s): Anneke Koning-Corveleijn

Het lot achterna

Ninnoc, de verwende dochter van Koning Mark van Cornwall, wordt naar haar petemoei Euny gestuurd. Euny is een doran, een wijze vrouw die over magische krachten beschikt. Juniper, zoals Ninnoc door Euny wordt genoemd, zal door haar worden opgeleid tot doran.

Juniper die gewend is aan het leven op het kasteel moet erg wennen aan het sobere, harde leven in het hutje. Maar na een jaar en een dag keert ze als doran terug op het kasteel. Ze heeft haar wijsheid en magische krachten al snel hard nodig. Ze moet het opnemen tegen een echte heks…

Juniper

Jeugd

Over de auteur

Monica Furlong groeide op in Londen en studeerde filosofie en theologie. Ze werkte als journaliste voor de Daily Mail en was vervolgens producente van religieuze programma’s bij de BBC. In 1978 besloot ze zich volledig toe te leggen op het schrijven van boeken.

Ze schreef vele boeken voor volwassen, zowel fictie als non-fictie. Monica Furlong is onder andere geïnteresseerd in woestijnen, kluizenaars, magie, psycho-analyse en feminisme. In verband met deze interesses bezocht ze diverse woestijnen en onderzocht aldaar de culturen en reisde naar Australië om zich te verdiepen in de Aboriginals.

Voor kinderen schreef ze Heksenkind (Wise Child) en Juniper (A Year and a Day). Beide boeken werden zowel in Engeland als Nederland enthousiast ontvangen door de pers.

Monica Furlong overleed in 2003.