Keiharde nuance

Stevo Akkerman

ISBN: 9789047711629 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 12,50

In een tijd waarin velen zo ongenuanceerd mogelijk het publieke debat opzoeken en op Twitter en in de media verhitte discussies met elkaar voeren, zoekt Stevo Akkerman altijd de nuance. Hij zet zijn lezers aan het denken en confronteert ze met ‘het onverbiddelijke enerzijds-anderzijds’. Iedereen die van de nuance en de dialoog houdt, kan zijn of haar hart ophalen aan deze bundel columns.

Of het nou over de omgang met ons koloniale verleden gaat, de boerkini, het geloof of de dodenherdenking: Keiharde nuance biedt de lezer telkens weer een nieuwe, verrassende kijk op hedendaagse discussies.

Keiharde nuance

Mens en maatschappij

Recensies

‘Stevo Akkerman biedt ruim baan aan de twijfel in zijn voortreffelijk geschreven columns, juist door zijn eigen onzekerheid niet onder stoelen of banken te steken. Dat kom je weinig tegen in de wereld van de column.’
– Juryrapport J.L. Heldringprijs 2017

Over de auteur

Stevo Akkerman (1963) is journalist en vaste columnist op pagina 2 van dagblad Trouw, drie dagen per week. In 2017 won hij de J. L. Heldringprijs, de prijs voor de beste columnist. De jury: “Stevo Akkerman biedt ruim baan aan de twijfel in zijn voortreffelijk geschreven columns, juist door de eigen onzekerheid over zijn standpunten niet onder stoelen of banken te steken.”

Daarnaast schrijft Stevo literaire fictie. Zijn laatste roman Donderdagmiddagdochter werd bekroond met de CLO Literaire Juryprijs en de Vlaamse prijsvoor het Beste Spirituele Boek.