Kijken voor kinderen

David Hockney, Martin Gayford & Rose Blake

ISBN: 9789047710073 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Een van de grootste kunstenaars van deze tijd laat kinderen naar kunst kijken

Kunst is overal – en is er altijd geweest: van grotschilderingen tot computertekeningen. Dat laat David Hockney zien aan de hand van talloze beelden uit de beeldende kunst, film en fotografie. Samen met kunstcriticus Martin Gayford vertelt hij  hoe er door de eeuwen heen kunst is gemaakt en hoe ernaar is gekeken – en hoe je zelf kunt kijken.


Kunst is niet iets waar je voor gestudeerd moet hebben. Overal is wel iets bijzonders in te ontdekken. Hockney wijst je op lijnen, schaduwen, perspectief, spiegelingen… waardoor je niet alleen naar kunst, maar naar de hele wereld anders gaat kijken.


Rose Blake, dochter van Quentin, vult de talloze afbeeldingen aan met grappige tekeningen van David, Martin, andere kunstenaars en zelfs hier en daar een huisdier.


Eigenlijk was dit boek bedoeld als een eenvoudige versie van Hockneys standaardwerk A History of Pictures, maar door zijn speelsheid en begrijpelijkheid overtreft het het basiswerk. Het is een boek dat iedereen die graag om zich heen kijkt in huis moet hebben!

Kijken voor kinderen

Lemniscaat uit de kunst

‘Het is een boek dat iedereen die graag om zich heen kijkt in huis moet hebben!’ – Vernissage Art Magazine

‘Kijken voor kinderen
 is een prachtig boek dat elk kind zou moeten lezen. Thuis, in de klas of in het museum!’- boekenkrant.com

Over de auteur

David Hockney is een van de meest geliefde kunstenaars van dit moment – zijn werk hangt in grote musea over de hele wereld. Ook schrijft hij boeken over kunst, waaronder de bestseller Secret Knowledge waarin hij de geheimen van de grote meesters prijsgeeft, en het standaardwerk Kijken voor kinderen.


WWW.DAVIDHOCKNEY.CO.UK

Over de auteur

Martin Gayford schrijft vooral over kunst en jazzmuziek. Hij is kunstcriticus van het vooraanstaande tijdschrift The Spectator en levert artikelen voor allerlei andere kranten en tijdschriften.
www.MARTINGAYFORD.CO.UK

Over de illustrator

Rose Blake is illustrator en kunstenaar die tekeningen en foto’s maakt gevestigd in Londen.