Kleine Muis en de rode knikker

Petr Horáček

ISBN: 9789047709558 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een nieuw avontuur van kleine muis, met prachtige uitklapper

Op weg naar een huis voor zichzelf en zijn appel kroop Kleine Muis het hart van veel peuters en kleuters binnen. Nu is zij terug in een nieuw, vertederend verhaal. Kleine Muis ziet tussen de takken van een boom een prachtige, glanzende, rode knikker. Maar zij kan er niet bij. Dus haalt ze Mol en later ook Konijn om haar te helpen. De vrienden helpen elkaar graag, maar kunnen het niet eens worden over wát er nu precies in die boom hangt. En ze kunnen er nog steeds niet bij… tot er iets grappigs gebeurt en ze allemaal verrast worden. Het eerste boek van Petr Horáček over Kleine Muis – ‘Kleine Muis zoekt een huis’ – werd een paar jaar geleden het boegbeeld van de Voorleesdagen. ‘Kleine Muis en de rode knikker’ is een waardige opvolger: alle nieuwsgierige kinderen zullen willen weten wat daarvoor iets prachtigs, roods en glanzends tussen de takken verborgen zit.

Kleine Muis en de rode knikker

Prentenboeken

Recensies

‘Petr Horáček heeft een prachtig boek  gemaakt, met daarin veel dingen waar peuters dol op zijn: spanning, herhalingen doorkijkgaatjes.’ – leesfeest.nl


Petr Horáček is de Eric Carle voorslimme peuters.’ – The Washington Post

Over de auteur

Petr Horáček groeide op in Tsjecho-Slowakije en woont tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk. Hij is illustrator en prentenboekenmaker. Bij Lemniscaat verschenen al vele boeken van zijn hand, waaronder Het lied van de blauwe pinguïnGulzige GeitKleine Muis en de rode knikkerZo mooi zijn dieren, En de maan lachte, Kriebelbeestjes en Moppereend.