Kleine Muis is niet bang

Petr Horáček

ISBN: 9789047709800 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Ga op stap in het bos met dappere Kleine Muis

Kleine Muis heeft zin om op ontdekkingsreis te gaan, in het bos welteverstaan.

‘Ga niet het bos in!’ zei Konijn. ‘Het is daar eng en er zitten allerlei grote gevaarlijke beesten.’
‘Ik ben niet bang,’ zei Kleine Muis. ‘Zelfs niet voor grote gevaarlijke beesten. Ik mag dan wel klein zijn, maar ik ben nergens bang voor!’

En dat blijkt, want hoe woest de dieren ook zijn, Kleine Muis laat zich niet afschrikken. Geen wolf, geen beer, geen eland kan haar bang maken. Tot ze bij een schattig huisje in het bos komt… daar bevindt zich iets wat Kleine Muis niet had verwacht.

‘HÉÉÉLP!’

Kleine Muis zocht een huis, at de maan en zag een rode knikker – en nu is ze niet bang. Of toch? In zijn stevige schilderingen neemt Petr Horáček de peuters mee met hun lievelingsmuis.

Kleine Muis is niet bang

Prentenboeken

– ‘Ook in dit boek wordt weer duidelijk dat illustraties bij een prentenboek vaak hun eigen verhaal vertellen.’ –  alle dagbladen van Holland Media Combinatie (o.a. Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Noordhollands Dagblad), 10-04-2018.

– ‘Een bijzondere manier van illustreren.’ – Hanneke van den Berg in Nederlands Dagblad

– ‘De Kleine Muis boeken zijn altijd zo lekker kleurrijk, dat oogt heel erg vrolijk en door de stevige kaft met papieren omslag is het ook een erg luxe prentenboek.’ – Biebmiepje


– ‘Humoristisch prentenboek over wel en niet bang zijn.’ -NBD Biblion


– ‘Petr Horáček is de Eric Carle voor slimme peuters.’ – The Washington Post
– ‘Humoristisch prentenboek over wel en niet bang zijn.’ -NBD Biblion


– ‘Petr Horáček is de Eric Carle voor slimme peuters.’ – The Washington PostOver de auteur

Petr Horáček groeide op in Tsjecho-Slowakije en woont tegenwoordig in het Verenigd Koninkrijk. Hij is illustrator en prentenboekenmaker. Bij Lemniscaat verschenen al vele boeken van zijn hand, waaronder Het lied van de blauwe pinguïn, Gulzige Geit, Kleine Muis en de rode knikker, Zo mooi zijn dieren, En de maan lachte, Kriebelbeestjes en Moppereend.