Kom hier Rosa

Anna van Praag

ISBN: 9789047704942 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95

Broeierig en temperamentvol als het Spaanse leven zelf

Sita en Lot zijn al jaren bevriend: twee Nederlandse meisjes, volkomen ingeburgerd in het Spaanse dorpje waar de vader van Lot een restaurant runt, en de ouders van Sita een yogaboerderij leiden.

Maar naarmate de meiden ouder worden, wordt hun vriendschap ingewikkelder. Terwijl Lot nog graag op haar paard een zelfbedachte elfenwereld in trekt, voelt Sita zich steeds meer aangetrokken tot een ander leven. Lot begrijpt steeds minder van haar beste vriendin en voelt zich in de steek gelaten. Tot overmaat van ramp spat de droom van een lang en gelukkig leven in Spanje plotseling uiteen, als de ouders van Sita door de crisis hun boerderij niet overeind kunnen houden en het huwelijk van de ouders van Lot barst. De vader van Lot blijft in Spanje, maar de rest trekt terug naar Nederland.

Het contrast tussen het warmbloedige Spanje en het kille Nederland had niet groter kunnen zijn. Lot moet een nieuw leven zien op te bouwen, samen met haar moeder. En dan komt ze er ook nog achter dat Sita een groot geheim voor haar achterhoudt…

Kom hier Rosa

Jeugd

Over de auteur

Anna van Praag (1967) schrijft jeugdboeken, blogs, columns en artikelen voor kranten en tijdschriften (zoals LINDA). Ze publiceerde al meerdere kinder- en jeugdboeken en maakte naam met haar detectiveserie over Isabel Snoek en haar jeugdroman Nooit meer lief. Ze houdt een populair blog bij en schreef onder meer columns voor Het Parool.Op scholen en bibliotheken vertelt Anna over schrijven en laat de kinderen zelf ook voelen waar de verhalen vandaan komen; bij meer tijd verzorgt zij ook workshops creatief schrijven. Speciaaal voor de middelbare school heeft zij een les over morele kwesties die in haar boeken vaak een rol spelen, waarbij de kinderen zelf de multiple choice quiz ‘Hoe erg ben jij’ kunnen invullen. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand Kom hier, Rosa en Een heel bijzonder meisje.