Kom je dansen, boze heks?

Hanna Kraan & Annemarie van Haeringen

ISBN: 9789047707288 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

De boze heks is 25 jaar en dat vieren we met haar eerste, enige echte prentenboek!

Het is feest in het bos! De haas, de uil en de egel zijn al dagen bezig met de voorbereidingen. Maar met al die herrie kan de boze heks haar toverdrank niet maken. En als die mislukt, wordt ze Heel Verschrikkelijk Boos…

Het eerste enige echte prentenboek over de boze heks. Een feest voor iedereen!


Vijfentwintig jaar geleden verscheen de eerste verhalenbundel over de boze heks van Hanna Kraan. De narrige heks, die door Annemarie van Haeringen werd vormgegeven, vloog op haar bezemsteel het leven van duizenden kleuters binnen om daar voorgoed te blijven.


En oeioeioei, nu wordt ze nog vijfentwintig jaar ook! Tijd voor feest!


Om dit zilveren jubileum te vieren heeft Annemarie van Haeringen een van de allermooiste verhalen over de boze heks uitgekozen en in een prentenboekenjasje gegoten. Een feest voor iedereen!

Kom je dansen, boze heks?

Prentenboeken

‘Er verschenen meerdere verhalen bundels, waarvoor Van Haeringen ook al de illustraties maakte, maar dit is het eerste echte prentenboek over de boze heks en dat smaakt meteen naar meer, omdat de verhalen van Kraan zich uitstekend lenen voor dit type boek.
…Uitgeverijen willen nog wel eens een list verzinnen om een heruitgave te rechtvaardigen, waarbij vooral de marketing voorop staat. Maar dat is hier niet het geval. Van Haeringen maakte nieuwe illustraties en Kom je dansen, boze heks? is een fraai verzorgde uitgave die het werk van Kraan recht doet.
Jaapleest gaf dit boek een 8


‘Grappig voorleesverhaal, prima tekeningen.’
3*** Dagblad De Limburger


‘Wat een leuk, verrassend prentenboek is dat geworden! Een boek waarin een norse, boze heks verandert in een lief, verlegen exemplaar. Het verhaal is lang en verveelt geen minuut. Je kunt er heerlijk lang van genieten. De illustraties geven het verhaal een geweldige, aandoenlijke sfeer.
JufAnke.nlOver de auteur

Hanna Kraan (1946-2011) werkte jarenlang als docente Italiaans aan het conservatorium van Rotterdam. Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Toen ze stopte bij het tijdschrift bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar meest succesvolle boek.
Daarna volgden nog vijf delen met verhalen over de boze heks én de verzamelbundel Hier is de boze heks, onnavolgbaar geïllustreerd door Annemarie van Haeringen. De verhalen van de boze heks werden ook bewerkt voor televisie, en zijn de langstlopende serie op zondagochtend bij de VPRO geweest.
Na de boeken over de boze heks begon Hanna Kraan met verhalen over de eekhoorn Krik en zijn vrienden Domper en Melle. eze boeken zijn zeer geliefd; de eerste twee delen werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Hanna Kraan schreef ook een bundel vrolijke Sinterklaasverhalen: Dansen op het dak.
www.debozeheks.nl 

Over de illustrator

Annemarie van Haeringen werd op 16 februari 1959 in Haarlem geboren. Als kind was ze ‘absurd verlegen’ en vanwege deze eigenschap denkt ze ook in het tekenvak beland te zijn. ‘Dan hoef ik niet zoveel te zeggen’. Na de middelbare school ging ze naar de Nieuwe Lerarenopleiding, het Moller Instituut te Tilburg, waar ze haar bevoegdheid voor tekenen en handvaardigheid behaalde.
Omdat ze sterk aangetrokken werd door het maken van figuratief werk, ging ze daarna naar de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, waar zij twee jaar de illustratie-opleiding volgde. Nu illustreert ze werk van andere schrijvers en maakt ze eigen prentenboeken.
Ze illustreert met pen, inkt, aquarel, potlood en gemengde technieken. De reacties die kinderen op haar werk hebben, vindt ze erg belangrijk. ‘Wanneer kinderen bijvoorbeeld zeggen: Waarom heeft u daar zo zitten krassen? dan moet ik antwoorden dat het uit onmacht was en dat ik zal proberen het niet meer te doen’.