Lang leve Robin

Sjoerd Kuyper & Marije Tolman

ISBN: 9789047708124 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95

Het tweede dikke boek over Robin

De grote Robin veroverde talloze kinderharten. Gelukkig schreef Sjoerd Kuyper nog veel meer verhalen over de vrolijke, avontuurlijke, vertederende kleuter Robin.

Met trots presenteren wij Lang leve Robin!, de tweede onmisbare, door Marije Tolman geïllustreerde, grote, kleurrijke bundel Robinverhalen, waarin alle vertrouwde personages weer terugkomen: papa, mama, Knor, Suze én opa natuurlijk – misschien wel Robins grootste
vriend.
Kleine kleutergebeurtenissen worden grootse verhalen. Laat dat maar aan Sjoerd Kuyper over!

Deze bundel bevat verhalen uit Robin en opa, Robins zomer, Robin is jarig, Robin en Sinterklaas en Robin op school. Samen met De grote Robin, Robin en God en O rode papaver, boem pats knal! is het Robin-oeuvre nu weer compleet.

‘Kuypers verhalen over Robin horen tot het mooiste wat voor jonge kinderen geschreven is.’
– NRC Handelsblad

Lang leve Robin

Jeugd

Over de auteur

Sjoerd Kuyper (Amsterdam, 1952) is al bijna veertig jaar schrijver en schreef meer dan veertig boeken, waarvan vele zijn bekroond en verschillende verfilmd. Zo maakte Het zakmes furore als televisieserie en als bioscoopfilm, samen goed voor maar liefst veertien prijzen, waaronder een Emmy Award. Bekend zijn ook zijn boeken over Robin. Vier met een Griffel bekroonde Robin-boeken werden gebundeld in De grote Robin, en ook het laatste deel, O rode papaver, boem pats knal! werd met een Zilveren Griffel bekroond. Dit jaar ontving hij een Zilveren Griffel voor Hotel De Grote L.
Op 27 september 2012 werd het gehele oeuvre van Sjoerd Kuyper bekroond met de Theo Thijssen-prijs, een driejaarlijkse oeuvreprijs voor kinder- en jeugdliteratuur, die sinds 1988 wordt uitgereikt door de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde. In 2014 werd Sjoerd Kuyper geridderd als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
Sjoerd Kuyper schrijft jeugdboeken, prentenboeken en gedichten. De jury van de Theo Thijssen-prijs prijst dan ook de wijze waarop Sjoerd Kuyper als schrijver in alle genres de juiste woorden vindt. ‘De auteur kan moeilijke en grootse dingen vertellen in een eenvoudige taal, die zich nestelt in je hoofd en blijft rondzingen als een liedje. Een erg mooi liedje.’ aldus de jury.

Over de illustrator

Marije Tolman (1976) studeerde grafisch en typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met haar vader Ronald Tolman maakte ze in 2009 het prentenboek De boomhut. Voor dit boek ontvingen zij de prestigieuze Ragazzi Award en het Gouden Penseel 2010. Ze vestigde haar naam met illustraties voor talloze kinderboeken als De grote Robin, en prentenboeken als Het eiland en Springende pinguïns en lachende hyena’s.Marije is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!