Madiba-boek / de lievelingsverhalen van nelson mandela

Nelson Mandela

ISBN: 9789056376284 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 22,50

Schitterende bundel Afrikaanse verhalen voor kinderen

‘Dit is my wens dat die stem van die storieverteller nooit sal sterf in Afrika nie, dat alle kinders in Afrika die wonder van boeke mag ervaar en nooit die vermoë sal verloor om hul aardse woonplek met stories te verruim nie.’ Met die woorden eindigt Nelson Mandela zijn voorwoord in deze schitterende bundel Afrikaanse verhalen voor kinderen. Verhalen die even kleurrijk zijn als de mensen van Afrika zelf en die onder meer afkomstig zijn uit Zimbabwe, Swaziland, Zuid-Afrika en Lesotho.


Hoe is de kat ooit huisdier van de mens geworden? Waar komt het woord ‘olifantengras’ vandaan? En hoe is de dood ooit in de wereld gekomen? Al deze vragen en meer worden beantwoord in dit boek. De verhalen zijn opgeschreven door verschillende Afrikaanse schrijvers en ieder verhaal is voorzien van een illustratie van een Afrikaanse tekenaar.

Madiba-boek / de lievelingsverhalen van nelson mandela

Sprookjes

Over de auteur

Dit bijzondere boek is vernoemd naar zijn bijzondere samensteller: Madiba is een eretitel voor Nelson Mandela in het Xhosa, zijn moedertaal. Voor deze verhalenbundel verzamelde Mandela zijn lievelingsverhalen. Ze komen uit alle delen van Afrika, onder meer uit Zimbabwe, Swaziland, Zuid-Afrika en Lesotho, en ze gaan over de mensen en dieren die dit schitterende continent al eeuwenlang bewonen. Sommige verhalen zijn afkomstig van de stamdvaders van Afrika; andere zijn bedacht door mensen die lang geleden met hun schepen in Zuid-Afrika aankwamen en er zijn gebleven. Ieder verhaal is voorzien van een illustratie van een Afrikaanse tekenaar.