Marcelo en de echte wereld

Francisco Stork

ISBN: 9789047702429 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 17,95

De autistische Marcelo breekt je hart

Marcelo Sandoval hoort muziek in zijn hoofd. Hij woont in een boomhut en onthoudt de meest bizarre feiten en details. Niet bepaald de gemiddelde zeventienjarige, zou je denken…


Wie een labeltje op hem wil plakken, noemt Marcelo een Aspergerpatiënt. Niet dat hij dat zelf zo ziet, maar hij weet dat veel mensen het prettiger vinden om een buitenstaander zoals hij in een hokje te plaatsen. Marcelo is zelf helemaal tevreden met zijn bestaan. Hij verheugt zich op de zomervakantie, waarin hij maandenlang voor zijn geliefde paarden kan zorgen.


Tenminste… dat denkt hij. Zijn vader heeft andere plannen met hem. Hij vindt het tijd worden dat Marcelo kennismaakt met de échte wereld en heeft een zomerbaantje voor hem geregeld in de postkamer van zijn advocatenkantoor.


Marcelo heeft weinig keus en gaat met tegenzin aan de slag. Maar dan ontdekt hij dat zijn vader een bedrijf verdedigt dat autovoorruiten maakt die niet deugen: al tientallen mensen zijn er zwaar door gewond geraakt, waaronder een meisje van Marcelo’s eigen leeftijd.


Voor het eerst wordt Marcelo geraakt door het lot van een ander mens. Hij staat voor de moeilijkste keuze in zijn leven. Moet hij doorgaan met zijn werk alsof hij nergens iets van weet, of met beide benen in de echte wereld stappen en tegen zijn vaders rechtszaak ingaan?


Volgens Sevendays is Marcelo en de echte wereld een van de tien mooiste jeugdboeken van 2010

Marcelo en de echte wereld

Young Adult

Over de auteur

Francisco X. Stork (Monterrey, Mexico, 1953) verhuisde toen hij negen jaar oud was met zijn adoptievader naar Texas. Hij studeerde Latijns-Amerikaanse literatuur aan Harvard, maar veranderde na vier jaar van studie en werd advocaat voor een woningbouwvereniging van de staat.
Hij schrijft zijn boeken in de vroege ochtend en ‘s avonds als hij thuiskomt uit zijn werk.