Medeplichtig

Anke Felix-Faure-de Vries

ISBN: 9789060695678 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Is de vader van Marcella onschuldig?

Vijfentwintig jaar geleden is er in een Frans dorp een moord gepleegd. De daders zijn gevonden en veroordeeld. Maar waren ze wel echt schuldig? Marcella is vastbesloten uit te zoeken wat er toen is gebeurd. Haar vader was een van die 'daders', maar ze is ervan overtuigd dat hij onschuldig is en dat zal ze bewijzen ook!

Medeplichtig

Jeugd

Over de auteur

´Wat mij het meest boeit in boeken zijn menselijke verhoudingen en hoe ze soms op een onbegrijpelijke manier uit de hand kunnen lopen.’
Anke de Vries (1936) debuteerde in 1972 met De vleugels van Wouter Pannekoek. Sindsdien schreef ze een groot aantal boeken voor verschillende leeftijden, waaronder Belledonne kamer 16, Het geheim van Mories Besjoer (Zilveren Griffel 1976)en het Kinderboekenweekgeschenk in 1993, Fausto Koppie. Voor uitgeverij Zwijsen maakte ze boeken voor kinderen die net kunnen lezen, en lesboekjes. Veruit haar bekendste boek is Blauwe plekken, dat sinds de verschijning in 1992 nog altijd door veel kinderen gelezen wordt. Haar laatste jeugdroman, De rode handschoen, verscheen in 2000. In 2008 verscheen het prentenboek Raf, geïllustreerd door Charlotte Dematons. Haar werk is in meer dan tien talen verschenen.
De boeken van Anke de Vries zijn in twee soorten onder te verdelen: de verhalen die zich in Nederland afspelen en de verhalen die zich in Frankrijk afspelen. Haar Nederlandse jeugdboeken gaan over serieuze onderwerpen als mishandeling, discriminatie, criminaliteit en vluchtelingen. In de boeken die zich in Frankrijk afspelen spelen detective-achtige elementen en het verleden een rol.Anke de Vries woont met haar man in Frankrijk. Ze houdt zich bezig met het maken van collages.