Merel

Sarah Moon

ISBN: 9789047710271 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Slim, stil en eenzaam – zal Merel ooit kunnen uitvliegen?

Merel wordt van het dak van haar school geplukt. Waarom zat ze daar? Wilde ze springen?


Merel weigert erover te praten…


Haar leventje was prima – zij het een beetje eenzaam. Ze vond het heerlijk om thuis bij haar moeder te zitten, te lezen, naar de vogels te kijken en te dromen van vliegen. En school was te doen: ze haalde goede cijfers en hoefde zich met niemand te verhouden zolang ze haar lunchpauzes bij mevrouw Wexley, de schoolbibliothecaris, kon doorbrengen. Maar dan sterft mevrouw Wexley.


Langzaam maar zeker komt Merel erachter dat er een andere manier is waarop ze in contact kan komen met mensen… en toch zichzelf kan zijn. Een swingende manier.


Iedere stille puber – en iedereen die een stille puber is geweest – zal zich in Merel herkennen, met haar hopen dat ze haar vleugels vindt en juichen als ze uitvliegt.

Merel

Jeugd

‘Een uiterst divers scala aan personages, waaronder mensen van verschillende rassen, seksen en seksuele geaardheden, draagt het sterke, kwetsbare verhaal van Moons debuutroman. Merel vindt haar weg in allerlei emotionele kwesties tegen een achtergrond van lyrische taal en ontroerende beelden, met een gezonde dosis muziek, die smeekt om een playlist, en een bibliografie aan lievelingsboeken die net zo divers is als de personages. (…)

Zowel inspirerend als leerzaam voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad nergens bij te horen.’


Kirkus ReviewZowel inspirerend als leerzaam voor iedereen die ooit het gevoel heeft gehad nergens bij te horen.’


Kirkus Review

Over de auteur

Sarah Moon is lerares, vertaalster en schrijfster. Ze woont en werkt in Brooklyn, New York. Merel is haar eerste boek.