Het midden van de wereld

Andreas Steinhöfel

ISBN: 9789056377250 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 17,95
Vertaler(s): Tjalling Bos

Het bijzondere leven en de liefde van Phil

Hoe een normaal leven eruitziet, heeft de zeventienjarige Phil nooit geweten. Samen met zijn zeer jonge, excentrieke moeder Glass en zijn norse, gesloten tweelingzus Dianne woont hij in het vervallen landhuis Visible aan de rand van een kleine stad. Hun vader kennen Phil en Dianne niet.


Het drietal wordt omringd door een keur van bijzondere figuren. Zo is er Tereza, steun en toeverlaat van Glass, die klaarstond vanaf het moment dat de hoogzwangere Glass uit Amerika in Duitsland arriveerde; het gekke oude vrouwtje Annie, dat uitsluitend lijkt te leven op kersenlikeur; Kat, Phils beste vriendin met wie hij alles deelt; de lange stoet aanbidders van Glass; en tenslotte de geheimzinnige, ondoorgrondelijke Nicholas op wie Phil onsterfelijk verliefd wordt.


Phil beziet de bonte verzameling mensen om zich heen van een afstandje en brengt verslag uit van hun belevenissen. Hij blikt terug op zijn verleden en tracht grip te krijgen op de chaotische gebeurtenissen in het hier en nu. Ondertussen neemt hij de lezer mee op een zoektocht naar vriendschap, liefde en uiteindelijk zichzelf.

Het midden van de wereld

Young Adult

Inkijkfragment

Over de auteur

Andreas Steinhöfel (Battenberg, 1962) studeerde Engels, Amerikanistiek en Mediawetenschappen. Hij schrijft, naast kinderboeken, recensies over jeugdliteratuur voor de Frankfurter Algemeine Zeitung. Verder is hij werkzaam als vertaler, scenarioschrijver, radiomaker en redacteur van stripverhalen.