Migratie

Mike Unwin & Jenni Desmond

ISBN: 9789047710417 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95

Een wonderbaarlijk mooi boek over ongelooflijke dierenreizen

Stel je voor dat je boven een zee vliegt die door een storm wordt opgezwiept. Je bent op een gevaarlijke tocht, duizenden kilometers van land verwijderd. De regen striemt het kolkende water. Je hebt tien jaar lang geen poot op vaste grond gezet. Je bent een reuzenalbatros, eeuwig rondtrekkend, op zoek naar voedsel.

Dit is maar één van de ongelooflijke migratieverhalen uit dit boek. Dieren in alle soorten en maten maken legendarische reizen over onze planeet, door woeste weersomstandigheden, hongerige roofdieren vermijdend, om maar te overleven. Stel je de trektochten eens voor van de keizerspinguïns, van de witte haai, van grote kuddes olifanten en van miljoenen rode krabben…
Geschreven door Mike Unwin, Brits reisboekenschrijver van het jaar, met tekeningen van Jenni Desmond, winnares van de Vlag & Wimpel en Best Geïllustreerde Kinderboekenprijs van de New York Times.

Migratie

Lemniscaat natuurlijk!

‘De boeiende verhalen trekken de jonge lezers meteen het verhaal in.’ – Annette van der Plas in Nederlands Dagblad

‘Een bijzonder thema, een verrassend boeiend boek’ – Cijfer: 8, Jaap Friso op jaapleest.nl


‘De rijke illustraties nodigen uit om steeds opnieuw te bekijken. Er is zoveel te ontdekken!’ – Tijdschrift Het Jonge Kind, juni 2018.


‘Als alle lesboeken er nou zo uit zouden zien, dan zou er toch helemaal geen leesmotivatie-probleem meer bestaan?!’ en ‘Dit boek is een ode aan de natuur: het laat twintig dieren op zo’n manier zien, dat je niets dan bewondering kunt voelen’ – Leesbevorderingindeklas.nl


‘…betoverende prenten van dieren, levensecht afgebeeld in hun natuurlijke omgeving. Hierdoor, en door de originele selectie, is dit boek het bekijken waard’. – NBD BiblionOver de auteur

Mike Unwin is journalist, onder meer voor The Independent en The Telegraph, gespecialiseerd in dieren en reizen. Hij heeft al meer dan twintig non-fictieboeken geschreven voor volwassenen en kinderen. Hij won vele prijzen en is meerdere keren uitgeroepen tot ‘Travel Writer of the Year’ door onder meer de BBC.

Over de illustrator

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis én kinderboekillustratie. Met haar debuut Red Cat, Blue Cat won ze in 2013 de Cambridgeshire Picture Book Award. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand onder meer Zoevende Zebra, Alberts boom, De ijsbeer, De olifant en het met een Vlag & Wimpel bekroonde De blauwe vinvis. Samen met Amy Hest maakte ze De nacht van de vallende ster.