Munkel Trog en de Wonderezel

Janet Foxley & Georgien Overwater

ISBN: 9789047705819 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95

De minireus returns, met een doldwaas avontuur

Munkel Trog, de mislukte reus (want hij is veel te klein), heeft een probleem. Hij weet dat de Bulderberg, de vulkaan waarop hij woont, op het punt staat om uit te barsten, maar niemand wil naar hem luisteren. Dan krijgt hij een idee… Als de reuzen niet naar Munkel willen luisteren, dan misschien wel naar het enige wezen op de wereld waar ze wél ontzag voor hebben: de Wonderezel.


‘Op school zeggen ze dat hij het slimste dier ter wereld is en het enige dier dat je nooit mag eten, maar ze vertellen er niet bij hoe hij eruitziet. Heb jij er wel eens een gezien, pa?’ ‘Als dat zo was, hoefden we ons nu niet te verstoppen onder de grond. De wonderen van een Wonderezel zijn sterker dan de toverkracht van de Krielen. Maar niemand heeft er hier in de buurt ooit een gezien. Ze zijn net zo zeldzaam als de Donkerblauwe Das in de Woeste Wildernis.’


Maar waar vindt een minireus een Wonderezel? Dan komt Munkels Krielvriendin Emily op een lumineus idee…


Als het verhaal je al niet hikkend van het lachen van je stoel doet rollen, doen de lekker bizarre illustraties van Georgien Overwater dat wel!

Munkel Trog en de Wonderezel

Jeugd

‘Levendig en fantasievol verhaal, dat – na een ietwat trage start – met veel vaart verloopt en in vlotte stijl is geschreven. De reuzengemeenschap wordt met veel kleur en gevoel voor humor neergezet. Met expressieve illustraties in kleur van Georgien Overwater, die perfect bij het verhaal passen.’
NBD Biblion

Over de auteur

Janet Foxley studeerde Duits en woonde een tijd in Duitsland. Tegenwoordig woont ze met haar man, die kunstenaar is, in een oude boerderij in Engeland waar ze schildert en schrijft. Munkel Trog is haar debuut bij Lemniscaat.

Over de illustrator

Georgien Overwater (1958) studeerde aan de kunstacademie van Arnhem en illustreerde al veel kinderboeken in binnen- en buitenland. Voor Lemniscaat illustreerde ze de Dr. Proktor-boeken over doktor Proktor en Munkel Trog.