Niets gebeurd

Mark Janssen

ISBN: 9789047708568 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een ode aan de oneindige verbeelding van ieder kind

Het is avond. Saar en Niek zitten in de schemering enoverpeinzen hun saaie dag. Er is namelijk niets gebeurd. Nouja, niets…

Niek heeft wel een handstand gedaan,heeft wat gezwommen en is even gaan zitten, en Saar zag onder meer een vlinder en gleed van een glijbaan. Maar niets bijzónders.

Hier komt de magie van de fantasiewereld vankinderen naar boven – door Mark Janssen op een droomachtige wijze verbeeld. Want die handstand vond plaats op het hoofd van een tijger. Niek rustte uit op de neus van een grote draak en zwom met kleurige vissen. En Saar gleed van een olifantenslurf en zag de vlinder terwijl ze tussen de allerknuffeligste beren stond.

Met Saar en Niek glijd je terug de wereld in waar jezelf vroeger ook met leeuwen naar huis liep en hoger zong dan de kleurigste tropische vogels. Een onmisbaar vrolijk boek voor ieder kind dat sprankelt van fantasie en voor wie de grenzen van droom en werkelijkheid dagelijks vervagen. En voor iedere ouder die dat herkent.

Niets gebeurd

Prentenboeken

‘Mark Janssen […] gaat in zijn eerste eigen prentenboek goed los. Zijn werelden zijn sprookjesachtig, wervelend en spannend, daar móét je wel gelukkig van worden.’ – NRC Handelsblad


‘Schitterende illustraties. […] Het gros van de royale dierportretten zou je zo aan de muur willen hangen.’ – Trouw


‘Een ode aan de fantasie vol dromerige, kleurrijke, wonderschone illustraties.’ – J/M Ouders

‘De schitterende illustraties van Mark Janssen zijn moeilijk te negeren.’ – leesfeest.nl 

Over de auteur

Mark Janssen (1974) studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn afstuderen in 1997 vestigde hij zich als fulltime illustrator in Valkenburg aan de Geul, waar hij een atelier aan huis heeft.
Vanaf zijn eerste kinderboek ‘Mijn vriend de sjeik’ van Ulf Stark (Lemniscaat 1997) tot aan 2017 werkte hij aan 350 kinder- en prentenboeken voor bijna alle grote Nederlandse en Belgische uitgeverijen. In 2016 besloot hij zich meer toe te leggen op het maken van eigen prentenboeken. Hij maakte een succesvolle herstart bij uitgeverij Lemniscaat, die zijn prentenboek ‘Niets gebeurd’ uitgaf. Het boek werd prompt een succes met vele vertalingen. Na dit debuut als schrijver volgde in 2017 zijn tweede eigen prentenboek: ‘Dino’s bestaan niet’. In dat jaar verscheen ook het prentenboek ‘Ik wil een leeuw’, dat Mark illustreerde.
Heel wat van Marks boeken vonden reeds hun weg naar het buitenland. Ze werden vertaald in meer dan tien talen.