ISBN: 9789047700722 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Alleen op een onbewoond eiland

Nim woont op een eiland midden in de oceaan met haar vader, Jack. Ze eet bananen zo van de boom, klimt in hoge palmbomen en kan een vuurtje maken met een stuk glas. Als Jack, die wetenschapper is, voorstelt een paar dagen plankton te gaan bestuderen, vindt ze het helemaal niet erg een paar dagen alleen op hun eiland te blijven. Ze vist, houdt de groentetuin bij, checkt haar vaders e-mail en maakt lol met haar vriendjes: de leguaan Fred, de zeeleeuw Selkie en de schildpad Chica.

Maar als haar vader niet meer telefonisch bereikbaar is en er een hevige storm nadert, moet Nim slimmer en sterker zijn dan ze ooit geweest is… En daar heeft ze hulp bij nodig: van oude en nieuwe vrienden.

Nim’s eiland werd verfilmd met in de hoofdrollen Jodie Foster, Abigail Breslin (Little Miss Sunshine) en Gerard Butler.

Jeugd

Over de auteur

Wendy Orr (1953, Edmonton, Canada) werkte als ergotherapeute voordat zij zich vanaf 1986 volledig op het schrijven van prenten- en kinderboeken richtte. Een eerste versie voor Nims eiland schreef zij toen ze negen was. Verdere inspiratie haalde ze uit de brieven die haar ouders stuurden tijdens een zeiltocht naar de Galápagos eilanden. Ze is de schrijfster van meer dan 25 boeken, waaronder het succesvolle Peeling the Onion (Van uien schillen moet je huilen). Ze woont met haar man en twee kinderen in Australië.

Over de illustrator