Noten

Paula Gerritsen

ISBN: 9789056377168 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een spannend verhaal over een dappere muis in de herfst

Hoog in het duin heeft Muis haar hol gemaakt. Ze kijkt uit over de akkers, weilanden en boerderijen en heel in de verte ziet ze de notenboom. Als het herfst wordt besluit Muis dat het tijd is om noten te verzamelen. Ze trekt haar jas met grote zakken aan en gaat op weg.


Onderweg komt Muis allerlei dieren tegen die haar waarschuwen om terug te gaan voor de storm losbarst, maar Muis luistert niet. Precies op het moment dat het keihard begint te waaien bereikt Muis de notenboom. Moe van de reis verstopt ze zich in een holletje en valt in slaap. Als ze wakker wordt, doet Muis een treurige ontdekking: alle noten zijn verdwenen.


Verdrietig sjokt ze terug naar haar huisje in het duin. Daar wacht haar een grote verrassing, want waar zijn de noten naartoe gewaaid…? Precies!

Noten

Prentenboeken

Inkijkfragment

Over de auteur

Paula Gerritsen besloot, na dertien jaar gewerkt te hebben in de kinderpsychologie, haar andere passie te volgen: illustreren. In 2002 verscheen het eerste prentenboek dat zij illustreerde bij Lemniscaat: ‘Fijn feestje’. Dit werd in 2003 verkozen voor toezending naar de Biënnale van Bratislava. Twee jaar later kreeg ook een ander prentenboek (‘Grote Griezels’) deze eer. In datzelfde jaar verscheen bij Lemniscaat ‘Noten’, het eerste prentenboek waarvoor zij ook zelf de tekst schreef en dat in meerdere landen is uitgebracht. Daarnaast illustreert Paula veel voor educatieve uitgeverijen, geeft ze workshops en projecten op basisscholen, schildert ze onder andere dorpsgezichten en runt ze een kleine B&B in het stadje Megen.