Paultje en het paarse krijtje

Crockett Johnson

ISBN: 9789056372897 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 12,95
Vertaler(s): Annie M.G. Schmidt.

Kostelijk avontuur van de vindingrijke peuter Paultje

Op een avond besloot Paultje een wandeling in de maneschijn te maken. Maar er was geen maan en Paultje had een maan nodig om in de maneschijn te wandelen, dus tekende Paultje een maan. Hij had ook iets nodig om op te wandelen, dus tekende hij een weg.


Verder en verder reisde Paultje, totdat hij zo moe was en zo naar zijn bedje verlangde. Maar waar was nu ook alweer zijn slaapkamerraam…


Vertaald door Annie M.G. Schmidt

Paultje en het paarse krijtje

Prentenboeken

Recensies

‘Net als de schilderijen van Vincent van Gogh brengt dit prentenboek ontroering teweeg bij zowel mensen die aan het eind van het leven staan als hen die aan het begin daarvan staan’ (Herman Hertzbergen in NRC)

‘… kostelijk avontuur van de vindingrijke peuter Paultje, dat jong en oud weet te boeien.'(Peuterplace.nl)

Inkijkfragment

Over de auteur

De echte naam van Crockett Johnson (1906, New York) is eigenlijk David Johnson Leisk. Hij schreef onder het pseudoniem Crockett Johnson omdat Leisk zo moeilijk uit te spreken was.


Crockett Johnson studeerde Kunst aan de Cooper Union en de New York University, waarna hij onder andere werkte op de advertentie-afdeling van Macy, als professioneel football-speler en als vormgever van magazines. Net als Paultje was Crockett Johnson kaal. Ooit zei hij daarover: ´Ik teken altijd mensen zonder haar omdat dat veel makkelijker is! Voor mij zien mensen mét haar er juist gek uit.´