Poesje mauw

Mies van Hout

ISBN: 9789047706625 | Uitvoering: Kartonboek | Prijs: € 14,95

Zing de mooiste liedjes bij de kleurigste dierenprenten (kartoneditie met CD)

Poesje mauw
Schaapje, schaapje
Hansje pansje kevertje
Visje, visje in het water


En nog meer zang- en kijkplezier voor héél jong en oud.


Dat Mies van Hout in staat is jong en oud in het hart te raken bewees zij al eerder. In Poesje mauw combineert ze de kunstzinnigheid van de Vrolijkreeks met de muzikale toets uit haar prentenliedjesboeken. De dieren in Poesje mauw zijn pure kunstwerken van kleur en vorm. In dit liedjesboek voor de allerjongsten spatten de stevige dieren van het papier af. Zelfs de olifant heeft een knuffelgehalte waar je u tegen zegt.

Leespluim

Poesje Mauw is bekroond met een Leespluim. De jury over het liedjesprentenboek:


‘Het geheel is een uitnodiging aan iedereen die met jonge kinderen werkt om eens lekker te gaan zitten en het op een zingen te zetten. …Muziek en illustraties in het boek zijn prachtig op elkaar afgestemd.’

Poesje mauw

Lemniscaat voor beginners

Recensies

‘De dieren in dit boek zijn pure kunstwerkjes in kleur en vorm.’
Baby! Wereld

Inkijkfragment

Prijzen

Leespluim van de maand augustus 2015

KIDDO heeft Poesje Mauw bekroond met de Leespluim van de maand augustus 2015! De jury over het liedjesprentenboek:


‘Een kloek formaat, stevig karton, kleurrijke illustraties van sympathieke beesten die hun eigen karakter behouden en ook passen bij het liedje waar ze de hoofdrol in spelen. …Het geheel is een uitnodiging aan iedereen die met jonge kinderen werkt om eens lekker te gaan zitten en het op een zingen te zetten. …Muziek en illustraties in het boek zijn prachtig op elkaar afgestemd.’

Over de auteur

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis), Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013) en Verrassing, de succesvolle liedjesprentenboeken Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en Zie de maan schijnt door de bomen en haar nieuwste liedjesprentenboek Poesje mauw, dat als kartonnen prentenboek verscheen. Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.
De prentenboeken van Mies van Hout zijn in meer dan twintig talen verschenen, waaronder in het Engels, Chinees, Italiaans, Japans, Frans en Vietnamees. Van de Duitse editie van haar prentenboek Vrolijk werden zo’n 250.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd er genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.