Prinses Pernilla en de reddende ridders

Mathilde Stein & Dorine de Vos

ISBN: 9789047705635 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Stein & De Vos strike again – met een rebelse prinses in de hoofdrol

Arme pernilla! Daar zit ze dan, hoog in de toren, bewaakt door een draak en met een oersaai borduurwerkje als enige afleiding. ‘Netjes wachten tot je gered wordt, trouwen, en klaar!’ heeft de koning bevolen. Want zo hoort het voor een fatsoenlijke prinses.


De reddende ridders stromen toe, maar Pernilla heeft andere plannen… De ridder die haar op zijn paar wil tillen, zal van goede huize moeten komen!

Prinses Pernilla en de reddende ridders

Prentenboeken

Inkijkfragment

Prijzen

Vlag en Wimpel 2014

Prinses Pernilla en de reddende ridders is bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. De jury over het prentenboek: ‘Prinses Pernilla en de reddende ridders is een buitengewoon brutaal verhaal over een sterke persoonlijkheid, een briesende stampvoetende prinses die zich aan niemand iets gelegen laat liggen. Om uiteindelijk op haar eigen manier te zwichten voor het gewone leven, waarin trouwen en kinderen krijgen fijn is, als het maar op je eigen voorwaarden mag. De illustraties en de vormgeving versterken het verhaal. Onderstrepen de uitbundigheid en geven de woorden de vaart en kleur die ze verdienen.’

Over de auteur

Mathilde Stein (Den Haag, 1969) studeerde Spaans en Communicatiewetenschappen, gecombineerd met een avondopleiding aan de kunstacademie van Bordeaux.

Ze werkte jarenlang als organisatie- en communicatieadviseur door heel Europa, met name voor grote sportevenementen. Na tien jaar Frankrijk woont Mathilde nu in Engeland. Ze is daar programmadirecteur van een MA in beurs- en evenementmanagement aan de Universiteit van Central England.

Schrijven doet ze het liefst voor kinderen, want: ‘Zelf was ik ook van plan om nog maar even kind te blijven. In elk geval tot mijn drieëntachtigste, en daarna zien we wel weer.’

Bang Mannetje dat ze samen met Mies van Hout maakte, was haar debuut als kinderboekenschrijfster. Een groot succes: het sleepte de Kinderboekwinkelprijs 2006 in de wacht.

Met Gerdien van der Linden maakte Mathilde vervolgens het prentenboek Monsterlied en kort daarna verschenen Van mij! en De kindereter met illustraties van Mies van Hout. Beste Bregje Boentjes is haar vijfde prentenboek bij Lemniscaat.

Wil je nog meer weten over Mathilde Stein? Bezoek dan haar website.

Over de illustrator

Dorine de Vos (Batavia, 1948) ontwierp onder meer het interieur van het Haagse café Schlemmer, Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht. Juffrouw Van Zanten en de zeven rovers is haar prentenboekendebuut.