Regent zonlicht

Koos Meinderts & Annette Fienieg

ISBN: 9789047703099 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 19,95

Schitterende verzen en dromerige liedjes

Voor dit boek draaiden Koos Meinderts en Annette Fienieg de rollen eens om: Annette Fienieg maakte kleurrijke, poëtische prenten, waardoor Koos Meinderts zich liet inspireren tot bijpassende gedichten. Over een zeemeermin op weg naar Kopenhagen, over een jongen die mooie meisjes spaart, over een koning die uit wandelen gaat, over Maite Maria, die op haar soldaat wacht en over een moeder met
een dochter van glas:


Het regent zonlicht
op de wereld
op het meisje in het gras.
Hoor haar moeder
zingt een liedje
voor haar dochtertje van glas.


Net als bij Verdriet is drie sokken, hun succesvolle, eerste gedichtenbundel bij Lemniscaat, heeft Thijs Borsten een groot aantal gedichten op muziek gezet. Op de cd bij het boek worden de liedjes dit keer gezongen door Jeroen Zijlstra en Leine.

Regent zonlicht

Jeugd

‘Maite Maria’ uit Het regent zonlicht is het mooiste kinderlied 2012

Zaterdag 27 oktober 2012 ontving Koos Meinderts de Willem Wilmink Prijs voor het Beste Kinderlied. Hij kreeg de prijs voor het lied ‘Maite Maria’ uit zijn dichtbundel Het regent zonlicht, geïllustreerd door Annette Fienieg. Bij dit boek hoort een cd, waarvoor Thijs Borsten alle gedichten op muziek heeft gezet. De liedjes worden gezongen door Jeroen Zeilstra en Leine.


De jury koos unaniem voor ‘Maite Maria’ omdat de juryleden vinden dat het lied in weinig woorden een groot verhaal vertelt. Ze vinden het een betoverend lied dat kinderen een blik gunt in de volwassen wereld van de liefde en de dood.


Koos Meinderts kreeg de prijs en een cheque van 5000 euro persoonlijk uitgereikt door Sjoerd Kuyper, voorzitter van de jury, tijdens een kinderliedjesconcert in het Wilminktheater in Enschede. Het is de tweede keer dat deze landelijke prijs is uitgereikt. Onder de 14 genomineerden was ook het schrijversduo Erik van Os en Elle van Lieshout.


Over de auteur

Koos Meinderts (1953) maakt liedjes, boeken cabaret en theater voor kinderen en volwassenen. Zijn bekendste kinderboek is De club van lelijke kinderen. Voor Keizer en de verhalenvader kreeg hij een Vlag en Wimpel en zijn Leen werd genomineerd voor de prestigieuze Duitse Jeugdliteraturprijs. De vuurtoren was zijn eerste prentenboek bij Lemniscaat.Koos is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over hem vertellen en wie weet loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de illustrator

Annette Fienieg (1959) heeft ruim tachtig kinderboeken geïllustreerd, waaronder de meeste boeken van haar echtgenoot Koos Meinderts. Zij won de jaarprijs van de Nederlandse Illustratoren Club voor de illustraties in Kuik en Vark en de Verdronken Maan. Voor Lemniscaat illustreerde ze de succesvolle boeken over Sven en zijn rat. De vuurtoren was haar eerste prentenboek bij Lemniscaat.Annette is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!