Schattig

Lida Dijkstra & Marije Tolman

ISBN: 9789056378615 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Konijn Tijn wil niet schattig zijn, maar stoer!

Tijn het konijn is klein en pluizig en iedereen vindt hem schattig. Maar Tijn wil niet schattig zijn! Hij besluit er iets aan te doen. Hij oefent in boos kijken en stoer lopen en koopt een gave zonnebril. Met een ring door zijn oor en een tattoo op zijn arm scheurt hij door de straten op zijn lawaaierige motor.


Dan steekt Truuske over. Tijn vindt haar lief, maar zij vindt hem een engerd. Snel legt hij al zijn stoere spullen af en rent haar verliefd achterna. Samen zijn ze dolgelukkig en in de lente worden hun kleine konijntjes geboren. Maar of die ook zo schattig zijn?

Schattig

Prentenboeken

Inkijkfragment

Kleurplaat

Prijzen

Leespluim februari 2009

Over de auteur

Lida Dijkstra studeerde kunstgeschiedenis en archeologie en werkte onder andere als conservator in Museum Joure. Tegenwoordig is schrijven haar beroep. Ze heeft zo’n zeventig boeken op haar naam staan, in het Nederlands, maar ook in het Fries, haar moedertaal. Naast prentenboeken en boeken voor beginnende lezers schrijft ze voor oudere jeugd. Bij die boeken laat ze zich graag inspireren door (kunst)geschiedenis, haar vroegere vakgebied. Haar boeken worden gekenmerkt door veel fantasie en humor.
Lida won diverse literaire prijzen, waaronder tweemaal een Vlag en Wimpel van de Griffeljury (voor ‘Wachten op Apollo’ en ‘Verhalen voor de vossenbroertjes’) en tweemaal de Simke Kloostermanpriis, de prijs voor het beste Friese jeugdboek. In 2017 werd haar boek ‘De ring van koning Salomo’ genomineerd voor de Woutertje Pieterse Prijs. Lida gaat regelmatig naar scholen en bibliotheken om te vertellen over haar werk.
Sinds 2015 is Lida ook actief als Schoolschrijver.

Over de illustrator

Marije Tolman (1976) studeerde grafisch en typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Met haar vader Ronald Tolman maakte ze in 2009 het prentenboek De boomhut. Voor dit boek ontvingen zij de prestigieuze Ragazzi Award en het Gouden Penseel 2010. Ze vestigde haar naam met illustraties voor talloze kinderboeken als De grote Robin, en prentenboeken als Het eiland en Springende pinguïns en lachende hyena’s.

Marije is geadopteerd door Alice in Wonderland in Den Haag. Hier kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!