Selfie

Susie Brooks

ISBN: 9789047709183 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Een boek vol bijzondere weetjes en geweldige afbeeldingen voor selfieliefhebbers van alle leeftijden!

Selfies zie je overal: van Facebook en Twitter tot in krantenen tijdschriften. En iedereen doet het: van de paus tot aan de president van de Verenigde Staten en van soapies tot je beste vrienden. Maar wist je ook dat selfies al eeuwenoud zijn? De eerste selfies die zijn ontdekt, werden veertigduizend jaar geleden gemaakt! Selfies vertellen heel veel over de tijd waarin mensen leefden en over de manier waarop mensen kunst maakten. Wist jij dat Rembrandt de selfiekoning van zijn tijd was? Waarom Van Gogh een stuk van zijn oor afsneed? Hoe Frida Kahlo zich voelde toen haar grote liefde het uitmaakte? Welke Russische prinses in 1914 een foto van zichzelf maakte in een spiegel om naar een vriend te sturen? En dat Andy Warhol kunstwerken maakte die de selfie van nu nog steeds beïnvloeden?

Je ontdekt het allemaal – en nog veel meer – in Selfie. Wie na het lezen van dit boek weer een selfie maakt, weet dat hij deel uitmaakt van een bijzonder gezelschap!

Selfie

Lemniscaat uit de kunst

Over de auteur

Susie Brooks is kinderboekenschrijfster en -redacteur. Ze schrijft over uiteenlopende onderwerpen, van dinosaurussen tot aardrijkskunde, en ze speelt ook nog voor kunstenaar – zo geeft ze workshops aan scholen en schildert ze kinderportretten. In haar vrije tijd laat ze graag honden van anderen uit en reist ze rond. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand eerder Kunst knutselen en Selfie.