Sinterklaas slaat een jaartje over

Susanna Wiersma & Linde Faas

ISBN: 9789047705888 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Wat gebeurt er als Sinterklaas een jaartje over slaat?

Sinterklaas heeft er nou eens even geen zin in. Ieder jaar dat gedoe. Hij besluit dit jaar niet naar Nederland af te reizen.
Zijn pieten proberen hem te overtuigen, maar Sint is een meester in het verzinnen van smoesjes: zijn paard is weggelopen, de pepernoten zijn op, zijn grote boek is zoek, de stoomboot kapot. Hij gaat gewoon niet.
Dan ontvangt Sint een brief van een meisje. Sint heeft haar iets beloofd… Wat nu?
Debutante Susanne Wiersma schreef over Sinterklaas zoals we hem nog niet kenden. Linde Faas toont zich als prentenboekenillustator net zo’n weergaloos talent als in Vlo en Stiekel, Vlo en Stiekel. Vliegen zwammen en Troep, De laatste reis van de Ballerinus, Prutje en haar eigen prentenboek Ik neem je mee.

Sinterklaas slaat een jaartje over

Prentenboeken

Inkijkfragment

Kleurplaat

Over de auteur

Susanna Wiersma (1967) is tekstschrijver. Ze schrijft artikelen en verhalen voor organisaties. Ook werkt ze in De Kinderboekwinkel in Amsterdam: heerlijk de hele dag doorbrengen tussen wonderlijke avonturen en realistische belevenissen. In haar vrije tijd schrijft ze prentenboeken. Haar eerste prentenboek, ‘Sinterklaas slaat een jaartje over’, verscheen in 2013 bij Lemniscaat.

Susanna heeft Friese roots, maar haar hart ligt in Amsterdam. Ze studeerde er Redactie aan de Frederik Muller Akademie en Algemene Letteren aan de Vrije Universiteit. Als ze niet schrijft, is ze graag met haar familie: lekker rommelen. Of ze ligt in het zwembad om een kilometer te crawlen.

Over de illustrator

Linde Faas studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.

studeerde cum laude af aan de kunstacademie van Breda. Ze werkt als animator van tekenfilms en als kunstenares, en internationaal als illustrator. Voor Lemniscaat illustreerde ze onder meer de boeken van Pieter Koolwijk over Vlo en Stiekel en Prutje, en de non-fictietitels Colafonteinen en spetterende verfbommen en Spuitende slagaders en overstromende fonteinen met Jesse Goossens. Na haar prentenboekendebuut Ik neem je mee verscheen eerder dit jaar De jongen en de walvis.