SMS

Tjibbe Veldkamp

ISBN: 9789047701828 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Bas wordt gek van zijn vader, die alles doet om in contact te komen met zijn overleden vrouw Annabel. Voor zijn twee kinderen, Bas en zijn broertje Bobo, zorgt hij nauwelijks. Als Bas op een avond een smsje krijgt met de tekst ‘Ik ben hier. Anna’ denkt zijn vader dat Annabels geest het heeft gestuurd. Die avond nog vertelt Bas aan Bobo’s juf hoe het er aan toe gaat thuis. Hij hoopt dat de kinderbescherming gauw op de stoep staat…

Ondertussen gaat Bas op zoek naar wie het smsje wel heeft gestuurd en belandt in een bizarre zoektocht waarin één ding duidelijk wordt: niet alleen zijn vader is gek geworden, hijzelf ook!

Tjibbe Veldkamp weet, net zoals in ‘Tiffany Dop’, ook in dit boek een bizarre gezinssituatie te relativeren met een flinke dosis humor.

Het boek werd in 2007 bekroond met een Vlag en Wimpel.

SMS

Jeugd

Over de auteur

Tjibbe Veldkamp schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan!, die beide bekroond werden met een Zilveren Griffel, en Temmer Tom, de kolderieke avonturen van Bert en Bart (samen met Kees de Boer) en de jeugdroman Tiffany Dop, die eveneens bekroond werd met een Zilveren Griffel. Dit jaar verschijnen de prentenboeken Draken zijn niet te koop (met illustraties van Alice Hoogstad) en Maar eerst ving ik een monster (met illustraties van Kees de Boer).
Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!
schreef vele prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Bij Lemniscaat verschenen onder andere zijn prentenboeken 22 wezen en Kom uit die kraan!, die beide bekroond werden met een Zilveren Griffel, en Temmer Tom, de kolderieke avonturen van Bert en Bart (samen met Kees de Boer) en de jeugdroman Tiffany Dop, die eveneens bekroond werd met een Zilveren Griffel. Dit jaar verschijnen de prentenboeken Draken zijn niet te koop (met illustraties van Alice Hoogstad) en Maar eerst ving ik een monster (met illustraties van Kees de Boer).
Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!Tjibbe is geadopteerd door de Groningse Kinderboekhandel en Boekhandel Deurenberg in Kerkrade: daar kunnen ze je alles over hem vertellen en stap je na een bezoekje misschien wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!