Soep voor Syrië

Barbara Abdeni Massaad

ISBN: 9789047707899 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 24,50

Recepten om onze menselijkheid te vieren

Meer dan 75 recepten van chefkoks en culinair auteurs

De volledige opbrengst van dit boek komt ten goede aan de voedselvoorziening van Syrische vluchtelingen

Culinair auteur en fotograaf Barbara Abdeni Massaad woont in Libanon op drie kwartier rijden van een geïmproviseerd vluchtelingenkamp. Met een auto volgeladen met eten, bezocht Barbara regelmatig de Syrische vluchtelingen. Ze luisterde naar hun verhalen en bedacht wat ze kon doen om de nood van de miljoenen enigszins te verlichten.

Haar idee was even eenvoudig als briljant: een kookboek met soeprecepten waarvan de opbrengst ten goede zou komen aan de voedselvoorziening van Syrische vluchtelingen. Ze riep de hulp in van chef-koks en kookboekschrijvers en maakte zelf vele prachtige foto’s, niet alleen van de vluchtelingen maar ook van de verrukkelijke maaltijden die voor het kookboek werden aangeleverd.

Robert Kranenborg, Joe Barza, Joris Bijdendijk, Mark Bittman, Ron Blaauw, Jonnie Boer, Anthony Bourdain, Sally Butcher, Alexis Couquelet, Greg Malouf, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Sami Tamimi, Alice Waters, Paula Wolfert… alleen al het horen van deze namen doet het water velen in de mond stromen. Deze en vele andere topkoks en culinair auteurs leverden één of meer soeprecepten aan voor Soep voor Syrië, waarvan de volledige winst wordt gedoneerd aan het UNHCR-voedselprogramma voor Syrische vluchtelingen.

www.soupforsyria.com

Soep voor Syrië

Mens en maatschappij

Let’s make soup, not war!’ – Paola Skaff Alford

‘Soep is het comfort food bij uitstek: voedend, versterkend en meer van dat goeds. Een recept is een druppel in de oceaan, maar als met iedere portie die wordt gemaakt en gedeeld het bewustzijn over het lot van de Syrische vluchtelingen groeit, dan is het een goede kracht. En ook nog een heerlijke maaltijd.’ – Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

‘Of we nu in tijden van crisis of van vrede leven, samen met familie en vrienden rond de tafel voedsel delen is een van de krachtigste en meest levensbevestigende dingen die we kunnen doen. En er is niets geruststellender en voedzamer dan een kom warme soep.’ – Alice Waters

Over de auteur

Barbara Abdeni Massaad is een culinair auteur, journaliste en televisiepresentator. Ze schreef meerdere kookboeken, waaronder Man’oushé: Inside the Lebanese Street Corner Bakery en Mouneh: Preserving Foods for the Lebanese Pantry, dat werd bekroond met de Gourmand Cookbook Award en de International Academy of Gastronomy Award. Ze is een van de oprichters van Slow Food Beirut en een actieve deelnemer aan de International Slow Foodbeweging. Ze woont in Beirut met haar man en drie kinderen.