Speeltuin

Mies van Hout

ISBN: 9789047708902 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Ga mee op pad door de wonderlijkste werelden

Ga je mee naar de speeltuin? Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg op de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Maar kijk uit voor de afgrond! Spring je mee van wolk naar wolk? Dan zijn we er bijna…


Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout, die dit boek maakte voor de Kinderboekenweek 2015, vergeten waarnaar je op zoek was. Er is zoveel te zien en te zien en te beleven en op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet.


Een kleurrijk, fantasievol prentenboek om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en te klauteren.

Speeltuin

Prentenboeken

‘Speeltuin is een aanwinst voor slimme waaghalzen en durfals, in dit magische boek kunnen jonge kinderen volledig in hun eigen fantasiewereldje opgaan. Hiermee zijn ze wel even zoet.’ – www.indeboekenkast.wordpress.com


Over de auteur

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis), Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013) en Verrassing, de succesvolle liedjesprentenboeken Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en Zie de maan schijnt door de bomen en haar nieuwste liedjesprentenboek Poesje mauw, dat als kartonnen prentenboek verscheen. Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.


De prentenboeken van Mies van Hout zijn in meer dan twintig talen verschenen, waaronder in het Engels, Chinees, Italiaans, Japans, Frans en Vietnamees. Van de Duitse editie van haar prentenboek Vrolijk werden zo’n 250.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd er genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.