Speur poep en andere spannende sporen

Andy Seed & Claire Almon

ISBN: 9789047711346 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95
Vertaler(s): Jesse Goossens

Een natuurboek waar een luchtje aan zit

Wie goed oplet, kan overal sporen van dieren ontdekken – een plukje vacht, een voetspoor, botjes, een afgeknabbelde dennenappel, keutels… Dit boek maakt van iedere nieuwsgierige lezer een doorgewinterde detective en plukje vacht, een voetspoor, botjes, een afgeknabbelde dennenappel, keutels… Dit boek maakt van iedere nieuwsgierige lezer een doorgewinterde detective. Je leert waarnaar je moet kijken, hoe je uilenballen kunt uitpluizen en in poep moet roeren, om erachter te komen wat een dier gegeten heeft.
Er wordt uitgelegd wat bepaalde sporen betekenen en hoe je ze kunt volgen. Er wordt ook gewaarschuwd, zodat je niet per ongeluk in het hol van een beer of op het pad van een tijger belandt – en wat je moet doen als dat wel het geval is. Maar vooral ontdek je hoe spannend het is om in je achtertuin, het park of het bos op zoek te gaan naar aanwijzingen voor de aanwezigheid van alle kleine en grote bewoners.
Een humoristisch natuurboek vol vrolijke illustraties, waar je stiekem héél veel van leert!

Speur poep en andere spannende sporen

Lemniscaat natuurlijk!

Recensies

‘Het boek is een gids voor iedereen met een beetje oog voor de natuur. Door de leuke humorvolle manier van schrijven valt er ontzettend veel uit te leren.’ – Ineke van Nispen op www.libris.nl


‘Ook al zo’n super leuk boek waarmee je meteen aan de slag wilt gaan met de kinderen!’ – Biebmiepje‘Wie op zoek is naar een boek die duidelijk en herkenbare informatie geeft over dieren, is Speurpoep en andere spannende sporen echt een aanrader. Ik zal het boek zeker vaker erbij pakken, alleen al om de prachtige tekeningen.’ – Hebban Jeugd Literatuurclub

Inkijkfragment

Over de auteur

Andy Seed is schrijver en dichter. Alles wat hij maakt is grappig, van zijn gedichten tot zijn non-fictieboeken voor kinderen. De grootste grap vindt hij zelf dat hij zijn baantje als onderwijzer aan de wilgen heeft gehangen om fulltime schrijver te worden.

Over de illustrator

Claire Almon ontwikkelt karakters voor tekenfilms (bijvoorbeeld Cartoon Network), ontwerpt advertenties en illustreert kinderboeken – als ze maar kunst kan maken en verhalen kan vertellen!