Tangramkat

Maranke Rinck & Martijn van der Linden

ISBN: 9789047707950 | Uitvoering: Prentenboek | Prijs: € 16,95

Het prentenboek van 2016: Winnaar van Zilveren Griffel en Gouden Penseel!

De Chinese puzzel tangram heeft maar zeven stukjes. En toch kun je er heel veel figuren mee leggen. Bijna alles is te verbeelden met tangram. De jongen in dit verhaal gelooft daar niets van, tot hij plotseling een kat maakt die erg goed lukt. Onder zijn handen ontstaat een hele wereld. Maar de kat blijft zo stil. Is hij wel gelukkig? Ineens begreep ik de kat. ‘Jij wilt iemand om mee te spelen!’ zei ik. De kat zei nog steeds niks. Maar ik wist dat ik gelijk had. Vastbesloten puzzelt de jongen een vriendje voor de kat. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan… Alles in dit boek bestaat uit de zeven tangram stukken. Door de vlakken te beschilderen, brengt Martijn van der Linden de figuren tot leven – je zou soms bijna vergeten dat ze uit puzzelstukken bestaan. Met de tangram die achter in het boek is opgenomen, kun je elk figuur namaken en zelf nieuwe karakters ontwerpen. Bekroond met Zilveren Griffel en Zilveren Penseel. Uitgeroepen tot een van de best verzorgde boeken van 2016.

Tangramkat

Prentenboeken

Recensies

‘Perfect samenspel tussen tekst en illustraties… Verfrissend, spannend en grappig’. – Trouw

‘​​Waanzinnig origineel prentenboek. *****’ – de Volkskrant

‘*****’ – de Morgen


‘Behalve vreselijk ingenieus, én buitengewoon mooi ook nog eens enorm leuk.’ – NRC Handelsblad

‘Zo simpel kan het zijn, een prentenboek dat staat als een huis.’ – Jaapleest.nl

​’Taal en beeld zijn in dit prentenboek onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meesterlijk!’ – Friesch Dagblad

​’Een origineel verhaal. In de beperking toont zich de meester.’ – Nederlands Dagblad

​’Rinck is een meester in het schrijven van levendige teksten voor jonge kinderen en ook deze tekst leest weer plezierig voor. Een gouden vondst.’ – Kinderboekenpraatjes.nl

‘Een hoogst origineel, bijzonder inventief prentenboek. *****’ – cuttingedge.be

‘Groot, spannend, speels, kunstzinnig, interactief.’ – NBD Biblion
​​​
‘Maranke Rinck beschrijft in korte en krachtige zinnen het spannende avontuur van de hoofdpersoon en zijn tangramvrienden. Naast dat ‘Tangramkat’ dus ongelooflijk leuk en origineel is, is het ook een waardevol boek. Het laat je namelijk inzien dat met een flinke dosis fantasie en creativiteit alles mogelijk is.’ – leestfeest.nl
​​

Inkijkfragment

Prijzen

Zilveren Griffel 2017
Gouden Penseel 2017
Beste verzorgde boeken 2017

Over de auteur

Maranke Rinck (Rotterdam, 1976) volgde de havo voor Muziek en Dans. Ze is fulltime schrijfster, zowel van verhalen voor kinderen als van teksten voor bedrijven. Ze vormt met haar echtgenoot Martijn van der Linden een geweldig kunstenaarskoppel.Maranke is geadopteerd door Het Paard van Troje in Goes en door Kinderboekwinkel De boekenwurm in Maastricht. In deze winkels kunnen ze je alles over haar vertellen en misschien loop je na een bezoekje wel met een gesigneerd exemplaar de deur uit!

Over de illustrator

Martijn van der Linden (Oostburg, 1979) studeerde van 1997 tot 2001 illustratie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. In het derde jaar kreeg hij zijn eerste opdracht van uitgeverij Lemniscaat: Het prinsenkind. Tegenwoordig werkt hij voor verschillende uitgeverijen als illustrator. Hij maakt omslagen, binnenwerk en prentenboeken.