Taylor

Ingeborg Breuer

ISBN: 9789056374228 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 12,50

Een helder overzicht van het werk van Charles Taylor

De Canadese politiek filosoof Charles Taylor (1931) is een van de belangrijkste Engelstalige denkers van dit moment. In spraakmakende boeken als De malaise van de moderniteit en Multiculturalisme gaat hij in op zeer actuele filosofische en maatschappelijke problemen. Hij speelt een centrale rol in het debat tussen communitarisme en liberalisme.


Volgens Taylor is een goed functionerende gemeenschap een voorwaarde voor een levende democratie. Met deze opvatting wil hij een tegenwicht bieden aan het liberalisme, dat het belang van individualisme benadrukt. Maar hij wijst het individualisme zeker niet categorisch af, zoals blijkt uit Sources of the Self, een indrukwekkende zoektocht naar de bronnen van de moderne identiteit.


Ingeborg Breuer geeft een helder en leesbaar overzicht van het werk van Taylor, dat enige duizenden bladzijden beslaat.

Taylor

Filosofie

Over de auteur

Ingeborg Breuer, geboren in 1955, studeerde wijsbegeerte en germanistiek in Keulen. Zij werkt sinds 1985 als journaliste voor radio, televisie en diverse kranten. Publicatie (met Peter Leusch en Dieter Mersch): Welten im Kopf. Profile der Gegenwartsphilosophie, 3 delen (1996).