Thirteen reasons why

Jay Asher

ISBN: 9789047703266 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 17,95
Vertaler(s): Lydia Meeder

Het verhaal achter de Netflix-hit

Stel je voor. Je zit op de middelbare school en bent verliefd – op het meest bijzondere meisje van de klas natuurlijk. Een tijdlang bewonder je haar vanuit de verte. Je weet zeker dat je haar nooit kunt krijgen. En dan opeens, is er die avond. Er gebeurt niets, maar jullie praten, er is een klik, en een belofte van meer.
En dan is ze er opeens niet meer. Ze is dood. Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze niet één maar dertien redenen. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen.
En dan liggen opeens die bandjes voor jouw deur…


Jay Asher schreef het verhaal van Hannah, en van Clay, die de bandjes vindt. Maar liefst 57 (!) weken prijkte Thirteen Reasons Why op de New York Times Bestseller List. En niet voor niets.
Het is een boek dat de lezer niet meer loslaat. De lezer kan niet stoppen tot alle bandjes zijn afgeluisterd… net als Clay.


Het boek en de bijbehorende Netflixserie 13 Reasons Why zijn het laatste jaar veel besproken in de media. Het verhaal gaat over de 17-jarige Hannah Baker die een einde aan leven maakt en in zeven cassettebandjes uitlegt waarom. Er wordt veel informatie over zelfmoord gegeven. Dit kan tot een gesprek uitnodigen, maar ook veel losmaken en jongeren op ideeën brengen. Het is belangrijk dat scholen hier zorgvuldig mee omgaan. Om deze reden heeft 113 Zelfmoordpreventie een informatiepakket samengesteld over hoe je dit onderwerp kunt bespreken in de klas of thuis op de bank. Lees hierover meer op: https://www.113.nl/13-reasons-why

Thirteen reasons why

Young Adult

Over de auteur

Jay Asher (Arcadia, CA, 1975), ontdekte op de universiteit zijn liefde voor taal en verhalen. Hij dacht er even over om leraar te worden, maar verliet uiteindelijk voortijdig zijn studie om zich op het schrijven te storten. Om zich in leven te houden heeft hij allerlei baantjes gehad, van schoenenverkoper tot bibliothecaris. Thirteen Reasons Why is de eerste titel die van hem is uitgegeven, en het werd direct een overdonderend succes in de wereld van de Amerikaanse Young Adult-literatuur.