Uil

Carl Hiaasen

ISBN: 9789056374891 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Een van de beste boeken van het begin van deze eeuw

Roy Eberhardt is recentelijk en niet erg gelukkig met zijn ouders naar Florida verhuisd. Het is niet zijn eerste verhuizing en Roy is eraan gewend dat hij altijd het nieuwe kind in de klas is op wie de grote pestkoppen zich uitleven. Hij is dan ook niet verbaasd als de bullebak Dana Matherson het in de schoolbus op hem heeft voorzien en Roy ondergaat de klappen en stompen van zijn nieuwe kwelgeest eerder berustend dan dat hij actief ingrijpt. Bovendien, is het eigenlijk niet aan Dana te danken dat Roy de mysterieuze jongen zietij Hij rent van de bus vandaan, zonder schooltas, zonder boeken en, wat misschien wel het vreemdste is: zonder schoenen. Roy heeft het gevoel dat hij een groot mysterie op het spoor is en hij besluit de onbekende jongen op te sporen.

Uil

Jeugd

Een hele eer

Uil kreeg een eervolle vermelding in de lijst ‘Beste boeken van het begin van deze eeuw’ in de categorie Onderbouw middelbare school.


Volkskrant-recensent Pjotr van Lenteren zette in dit overzicht de boeken op een rijtje ‘die het eerste decennium van deze eeuw de moeite waard maakten. En die een langer leven verdienen.’

Over de auteur

Carl Hiaasen schrijft verhalen over Florida sinds zijn vader hem op zesjarige leeftijd een typemachine cadeau gaf. Destijds waren het verhalen over voetbal voor zijn vriendjes, tegenwoordig schrijft Hiaasen al bijna dertig jaar lang colums voor de Miami Herald en is hij de auteur van vele bestsellers voor volwassenen. Uil is zijn eerste kinderboek; het is geschreven in dezelfde humoristische stijl die zijn romans voor volwassenen hun enorme populariteit heeft bezorgd. Het boek is een groot succes in Amerika en staat op de tweede plaats op de ‘Children’s Best Sellers List’ van The New York Times Book Review. Er verschijnen vertalingen in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje.