Verraad en verlangen / beelden uit de archetypische psychologie

James Hillman

ISBN: 9789060694770 | Uitvoering: Paperback | Prijs: € 16,95

‘Als we in onze jeugd vertrouwd zijn geraakt met verhalen, met de verbeeldings- en fantasiewereld, zullen we later beter bestand zijn tegen de problemen die we tegenkomen op onze weg naar volwassenheid.’


Meeslepend en zo dat we onszelf herkennen maakt James Hillman ons via mythologische verhalen en volksverhalen duidelijk, dat de ervaring met oerbeelden als verraad, verlangen en afscheid onvermijdelijk en noodzakelijk is voor onze menselijke bewustwording.


Hij brengt ons in direct contact met wat hij de ‘archetypische onderlaag’ noemt en weet die tot leven te brengen. Als we vanuit die laag leven en ermee in contact kunnen blijven, behoeden we ons voor verstikking door een te grote rationaliteit.

Verraad en verlangen / beelden uit de archetypische psychologie

Psychologie

Over de auteur

James Hillman (1926-2011) was een Amerikaanse psycholoog. Hij studeerde en doceerde aan het C.G. Jung Instituut in Zürich en benutte de filosofie van Jung voor de ontwikkeling van de ‘archetype psychologie’. Bij zijn overlijden in 2011 werd Hillman geroemd als de belangrijkste Amerikaanse psycholoog sinds William James. Bij Lemniscaat verscheen van Hillman Verraad en Verlangen, een Nederlandse vertaling van de eerste vijf hoofdstukken uit Loose Ends: Primary Papers in Archeteypal Psychology.