Vlieg!

Marco Kunst & Philip Hopman

ISBN: 9789047705321 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 14,95

Waar ligt de grens tussen dromen en gek zijn?

Marius is een dromer. Het liefst bouwt hij vliegers of kijkt naar de sterren, samen met zijn opa. Altijd als Marius door de duinen naar het huis van zijn opa fietst, komt hij langs kliniek Vreugdendal. Hij probeert niet te kijken naar de gekken achter het hek, maar kan het toch ook niet laten. Al lopen de rillingen hem over de rug.

Dan krijgt Marius het aan de stok met een jongen van wie wordt gefluisterd dat hij gek is. ‘Vogelpoep’ noemen ze hem. Marius begint steeds meer aan zichzelf te twijfelen. Wanneer ben je eigenlijk gek?

Vlieg!

Jeugd

Vlag en Wimpel 2014

Vlieg! is bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. De jury over Marco Kunst:


‘wat Marco Kunst ook doet, betoverend blijft het. …Veel moois schreef Marco Kunst al. Met Vlieg! toont hij zijn veelzijdigheid en laat hij zien dat hij zichzelf steeds weet te vernieuwen. Dit rijke verhaal vol krachtige kleine observaties en fijne mijmeringen is misschien wel zijn beste tot nu toe.’

Over de auteur

Marco Kunst (1966) schrijft sprookjes, realistische verhalen, fantasy, griezelige boeken, science fiction, heel grappige boeken en ook ontroerende, voor kinderen van 6 tot 8, van 9 tot 12 en van 13 tot 18 jaar. Ooit studeerde hij filosofie en dat lees je terug in zijn verhalen, net als zijn liefde voor de kust, lekker eten, fantasie, andere werelden, natuur, mensen in alle soorten en maten, weidse vergezichten en taal. Hij vertelt niet alleen graag op scholen over zijn eigen boeken, maar ook over wat verhalen eigenlijk zijn, wat fantasie is en waarom die zaken zo belangrijk zijn. Daarnaast laat hij de kinderen hun eigen (talige) fantasie verkennen.

Over de illustrator

Philip Hopman (1961) deed in 1985 eindexamen aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Vanaf 1988 wijdt hij zich aan het illustreren van kinderboeken. Met Tjibbe Veldkamp maakte hij in 1991 zijn eerste prentenboek: Een ober van niks en daarop volgend Temmer Tom. Bij Lemniscaat verscheen van hun hand in 1998 22 wezen, dat bekroond werd met een Zilveren Penseel. Inmiddels heeft Philip Hopman een honderdtwintigtal kinderboeken van Nederlandse en buitenlandse auteurs geïllustreerd.