Vlinder voor Marianne

Virginia Lee

ISBN: 9789060692011 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 12,95

Het mooiste en verdrietigste boek over de dood

Mark-O is zes jaar als zijn zusje Marianne doodgaat. Hij had gedacht dat Marianne die ziek in bed lag, daar ook altijd wel zou blijven. Maar nu is haar kamer leeg. Voor iedereen thuis is het moeilijk te aanvaarden dat ze er niet meer is, maar Mark-O vindt een manier waardoor het iets makkelijker wordt.

Vlinder voor Marianne

Jeugd

Over de auteur

Virginia Lee werd geboren op 3 mei 1927 in Coos Bay (Verenigde Staten). Ze is getrouwd en heeft een zoon en twee dochters. Haar belangstelling gaat uit naar mythologie en volksverhalen, astrologie, kunst en dieren. Ze studeerde kunstgeschiedenis en heeft ook zelf geschilderd. Een gedeelte van haar studietijd besteedde ze aan onderzoek over de Mexicaanse mythologie en archeologie. Later volgde ze colleges en cursussen in onder andere pedagogiek. Samen met haar man leidt ze een dagverblijf voor moeilijk opvoedbare kinderen.
Virginia Lee schreef Vlinder voor Marianneomdat er een behoefte bestond aan een boek over dit onderwerp. Tot in details beschrijft ze de ziekte, het sterven, de begrafenis en de gevoelens en reacties van de familieleden van Marianne. Vlinder voor Marianne werd in 1975 bekroond met een Zilveren Griffel.