Vriendjes

Mies van Hout

ISBN: 9789047704799 | Uitvoering: Gebonden | Prijs: € 15,95

De kleurrijke monsters in dit boek zijn echte vriendjes!

Dat Mies van Hout emoties kan treffen als niemand anders, bleek wel toen Vrolijk verscheen. In één klap veroverde ze de wereld: het verscheen onder meer in de vs, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Japan en China.
Met Vriendjes gaat ze nog een stap verder. De meest uiteenlopende monstervriendjes komen elkaar tegen. Iedere ontmoeting heeft een eigen karakter. Ze knuffelen, lachen, spelen, maar klieren ook, vechten, en nog veel meer… Herkenbaar en verrassend voor monsters van elke leeftijd.

Vrolijk is inmiddels een groot succes in het onderwijs. Leraren van peuterspeelzalen en kleuterscholen, maar ook bijvoorbeeld begeleiders van autistische kinderen maken gebruik van de mogelijkheid die het boek biedt om emoties te leren onderscheiden. Vriendjes is ideaal voor het leren benoemen van interactie in het dagelijks spel.

Vriendjes

Prentenboeken

‘Mies van Hout op de toppen van haar kunnen. […] Fris en verrassend.’ **** – NRC Handelsblad

‘Mies van Hout[overtreft zichzelf. Het boek bruist van het tekenplezier en toont haar veelzijdigheid. […] Je zou bijna elke plaat aan de muur willen hangen.’ – Trouw
Vlag en Wimpel van de Penseeljury

De jury vond dat Vriendjes een ‘eigen beeldtaal en een herkenbare, authentieke stijl’ heeft.’ ‘Mies van Hout laat zien hoe een sterk gebruiksconcept en originele artisticiteit wonderwel samen kunnen gaan.’

Over de auteur

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis), Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013) en Verrassing, de succesvolle liedjesprentenboeken Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en Zie de maan schijnt door de bomen en haar nieuwste liedjesprentenboek Poesje mauw, dat als kartonnen prentenboek verscheen. Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.
De prentenboeken van Mies van Hout zijn in meer dan twintig talen verschenen, waaronder in het Engels, Chinees, Italiaans, Japans, Frans en Vietnamees. Van de Duitse editie van haar prentenboek Vrolijk werden zo’n 250.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd er genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.