Vriendjes

Mies van Hout

ISBN: 9789047708407 | Uitvoering: Kartonboek | Prijs: € 8,95

Hoera! De monsterlijke vriendjes verschijnen in karton!

Iedereen kent inmiddels de trilogie VrolijkVriendjesVerrassing van Mies van Hout.


Hoog tijd dat het kleurige Vriendjes als kartonboek verschijnt, zodat ook de allerjongsten er al van kunnen genieten.


In Vriendjes komen de meest uiteenlopende monstervriendjes elkaar tegen. De monstertjes knuffelen, lachen en spelen, maar ze klieren ook, vechten, en nog veel meer.


Een lust voor het oog, verrassend én herkenbaar voor monsters van alle leeftijden.

Vriendjes

Lemniscaat voor beginners

De pers over Mies van Hout:


‘Van Hout (1962) is onderhand een van onze belangrijkste makers van het ‘communicatieve prentenboek’ – onvergetelijk zijn de vissenemoties in haar Vrolijk en sociale monsterbezigheden in Vriendjes. Maar behalve dat ze zo aansprekend waren, onderscheidden die boeken zich zo door de wilde, krasserige trefzekerheid van de tekeningen van Mies van Hout. Het is kinderlijk en verfijnd ineen, communicatief en kunst.’
– nrc Handelsblad


‘Prachtig verbeeld, met veel krijt en uitbundige tekeningen van monsters die het midden houden tussen de bedenksels van Karel Appel en Maurice Sendak.’
Dagblad van het Noorden


‘Prachtig!’
Margriet

Over de auteur

Mies van Hout (Eindhoven, 1962) is illustrator en grafisch vormgever. Voor Lemniscaat illustreerde zij vele titels, waaronder Bang Mannetje, Schatje en Scheetje, haar eigen prentenboeken Vrolijk (Kinderboekwinkelprijs 2012 en nominatie Deutscher Jugendliteraturpreis), Vriendjes (Vlag en Wimpel van de Penseeljury 2013) en Verrassing, de succesvolle liedjesprentenboeken Daar buiten loopt een schaap, Op een grote paddenstoel en Zie de maan schijnt door de bomen en haar nieuwste liedjesprentenboek Poesje mauw, dat als kartonnen prentenboek verscheen. Ook illustreerde ze boeken van Paul Biegel, Hanna Kraan en Anke de Vries.
De prentenboeken van Mies van Hout zijn in meer dan twintig talen verschenen, waaronder in het Engels, Chinees, Italiaans, Japans, Frans en Vietnamees. Van de Duitse editie van haar prentenboek Vrolijk werden zo’n 250.000 exemplaren verkocht en het prentenboek werd er genomineerd voor de prestigieuze Deutscher Jugendliteraturpreis.